حبیب اسماعیلی در این باره به خبرنگار مهر گفت: مسائل مرتبط با انتخابات در تمام دورههای انتخاباتی تفکراتی منفی مبنی بر تاثیر مسائل سیاسی بر روند طبیعی تولید را در ذهن کارگردانان و تهیهکنندگان به وجود میآورد که در نهایت به کاهش تولید آثار سینمایی منجر می شود.
تهیهکننده فیلم سینمایی "خاطره" افزود: کاهش تولید آثار سینمایی در شرایط فعلی مقطعی است و با بازگشت مجدد اوضاع جامعه به روند طبیعی، تولید فیلم نیز به جریان اصلی بازمیگردد. در این خصوص آنچه حائز اهمیت است جبران خسارتهای وارد شده در چند ماه اخیر بخش فرهنگ به ویژه اهالی سینما است.
وی ادامه داد: آسیبپذیرترین قشر جامعه در زمان وقوع مسادل سیاسی و اجتماعی هنرمندان هستند و بزرگترین لطمه به مشاغل فرهنگی وارد میشود. در دو ماه گذشته به دلیل شرایط خاص اجتماعی شاهد تعطیلی بسیاری از سینماها بودیم که پیامدهای منفی و خسارتهای بسیار برای سینما و سینماگران در پی داشت. جبران این صدمات بدون حمایتهای دولتی امکانپذیر نیست.
اسماعیلی گفت: فرهنگ به امنیت شغلی نیاز دارد. باید قانونی برای جبران صدمههای فرهنگی ناشی از مسائل سیاسی و اجتماعی وضع شود و دولت جبران این خسارتها را بر عهده بگیرد تا دستاندرکاران امور فرهنگی به ویژه فیلمسازان با اطمینان و آرامش خاطر بدون نگرانی از به خطر افتادن سرمایه به کار خود ادامه دهند و شاهد وقفههای مقطعی در تولید آثار سینمایی نباشیم.
تهیهکننده فیلم سینمایی " تاکسی نارنجی" در پایان گفت: این بلاتکیفی که گریبان هنرمندان را گرفته ناشی از تغییر احتمالی مدیران فرهنگی است. در بیشتر موارد تغییر در مدیریت با تغییر قوانین و آئیننامهها همراه و همین موجب نگرانی است. تنها راه رهایی از این مشکل تدوین قانونی مشخص و شفاف است که تحت هیچ شرایطی دستخوش اعمال نظرهای سلیقهای قرار نگیرد.