به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، نجف قراچورلو شامگاه دوشنبه به مناسبت بیست و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران افزود: موافقت اولیه جهاددانشگاهی برای راه اندازی شعبه پژوهشکده رویان اخذ شده ولی راه اندازی نهایی آن منوط به تامین فضای فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز شده است.
وی با اشاره به جلسات مستمر با مسئولان ارشد استان و نمایندگان مجلس،تصریح کرد: در نتیجه پیگیریهای صورت گرفته مقرر شده با حضور رئیس جهاددانشگاهی، استاندار و سه نفر از نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس نشستی برای اتخاذ تصمیم نهایی برگزار شود.
به گفته رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در صورت حصول نتیجه امیدوارکننده در این نشست، کلنگ احداث این مجموعه طی هفته آینده به زمین زده خواهد شد.
وی با تاکید بر وجود نیروهای متخصص بومی برای حضور در شعبه پژوهشکده رویان آذربایجان شرقی تصریح کرد: با راه اندازی این پژوهشکده علاوه بر توسعه توریسم درمانی در منطقه، رشته های تحصیلی جدید و بین رشته ای در مراکز دانشگاهی استان ایجاد خواهد شد.
قراچورلو به نتیجه تحقیقات شماری از دانشمندان سایر کشورها در زمینه بهداشت و تنظیم خانواده تبریز اشاره و خاطر نشان کرد: بنابر نتیجه این تحقیقات، 15 درصد از زوجین تبریز با مشکل ناباروری مواجه هستند که با ایجاد پژوهشکده رویان در جهادددانشگاهی اذربایجان شرقی بخش اعظمی از این مشکلات قابل حل و فصل است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو به دستاوردهای جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در دو سال گذشته اشاره و خاطر نشان کرد: ایجاد پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه، راه اندازی مرکز تحقیقات فناوری و مهندسی و افتتاح شعبه دفتر اشتغال و کارآفرینی دانش آموختگان دانشگاه ها در استان از جمله این دستاوردها بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی ادامه داد: توسعه فعالیتهای خبرگزاری دانشجویان در منطقه آذربایجان شرقی، توسعه خدمات تخصصی پزشکی و توسعه رشته های تحصیلی در مراکز علمی کاربردی جهادانشگاه استان از دیگر موفقیتهای این نهاد بوده است.
به گفته وی برنامه ریزی برای ایجاد مرکز مدیریت و مطالعات بانوان و توسعه بیش از گذشته فضاهای فیزیکی از دیگر برنامه های اولویت دار مدیریت جهادانشگاهی آذربایجان شرقی است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر دباره وضعیت فعالیت منطقه خبری ایسنا با توجه به اختلال یک ماهه آن، تصریح کرد: سایت اینترنتی خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی نه به دلایل سیاسی بلکه به خاطر نقص فنی و تصمیم مدیران ارشد ایسنا برای انتقال سرور پشتیبان کننده این سایت بعد از انتخابات با اختلال یک ماهه مواجه شد.
قراچورلو خاطرنشان کرد: هم اکنون با مرتفع شدن مشکلات فنی، دفتر منطقه ای ایسنا در آذربایجان شرقی با قوت تمام به فعالیت رسانه ای خود ادامه می دهد.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در عین حال کمبود منابع مالی برای فعالیت خبرگزاری ایسنا را یادآور شد و افزود: مجموع اعتبارات تخصیصی به این نهاد در سال گذشته حدود 170 میلیون تومان بوده است.
قراچورلو به فعالیت پژوهشکده ها، مراکز دانشگاهی، درمانی، آموزشی و افکارسنجی وابسته به جهاددانشگاهی استان اشاره و در عین حال خاطر نشان کرد: گردش مالی این مجموعه در سال گذشته به دو میلیارد تومان بالغ شد.
وی از تداوم سیاست "درآمد خصوصی و هزینه دولتی" در جهاددانشگاهی به عنوان بزرگترین چالش سالهای گذشته این مجموعه یاد کرد و گفت: کمبود منابع انسانی متخصص و عدم تعامل مطلوب مدیران دستگاه های اجرایی استان با جهاددانشگاهی از دیگر موانعی بوده است که در طی دو سال گذشته، مدیریت جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی را در تنگنا قرار داده است.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در ادامه یکی از ماموریت های اولویت دار این مجموعه در استان را حمایت از نخبگان اعلام کرد و با بیان اینکه،جهاددانشگاهی پاتوق نخبگان و پژوهشگران است، افزود: این نهاد از افراد با ایده های جدید به طور کامل حمایت کرده و از حضور آن ها در جهاد دانشگاهی استقبال می کند.
به گفته وی تا کنون تنها در مرکز نوبنیاد تحقیقات فناوری و مهندسی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی هشت اختراع به ثبت رسیده و دانشمندان آن موفق شده اند قرارداد ساخت مقدار معتنابهی از دکلهای نفتی که دانش فنی آن منحصراً در اختیار هفت کشور جهان است، منعقد کنند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره جایگاه جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در بین جهادهای سراسر کشور گفت: با لحاظ تمام ابعاد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی قدرتمندترین جهاد شمال غرب کشور است اما متاسفانه در سطح کشور جایگاه مطلوبی ندارد.
قراچورلو اضافه کرد: جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی هم اکنون بعد از جهادهای مستقر در تهران، خوزستان، کرمانشاه، اصفهان و خراسان جنوبی قرار گرفته است.
وی در ارزیابی از دلایل جایگاه نامطلوب جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در سطح کشور گفت: تمام مجموعه های ذکر شده طی سالهای دور، امکانات و زیرساختهای لازم برای فعالیت گسترده جهادگران را تامین کرده بودند، ضمن اینکه به طور قابل ملاحظه ای مورد حمایت مالی و معنوی مسئولان محلی قرار دارند.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی همچنین تغییر و تحولات مدیریت ارشد استان طی سال گذشته را عامل تعویق ایجاد دانشگاه علم و فرهنگ در تبریز عنوان کرد و گفت: با وجود موافقت اولیه مسئولان دانشگاه علم و فرهنگ مبنی بر دایر کردن نمایندگی این دانشگاه در تبریز و آماده بودن زمینی به وسعت 43 هزار مترمربع برای استقرار این مرکز دانشگاهی در آن، متاسفانه این موضوع مورد بی توجهی استاندار کنونی آذربایجان شرقی قرار گرفته است.
وی یادآور شد: استاندار وقت آذربایجان شرقی موافقت خود را با ایجاد نمایندگی این دانشگاه در تبریز اعلام و حتی مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه در خصوص حمایت از ایجاد دانشگاه علم و فرهنگ را امضا کرده بود اما پیگیری راه اندازی این مرکز با تغییر استاندار متوقف شد.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه، مدیریت این مجموعه آماده ادامه پیگیریها برای راه اندازی نمایندگی دانشگاه علم و فرهنگ در تبریز را دارد، افزود: هیئت علمی مورد نیاز این مرکز شناسایی شده و برنامه 10 ساله آن نیز به صورت مدون آماده اجراست.
قراچورلو همچنین از آمادگی این مجموعه برای دایر کردن شعبه جهاددانشگاهی در مراکز دانشگاهی آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: در صورت تمایل دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استان، این مجموعه می تواند شعبه ای از جهاددانشگاهی را در آن مراکز فعال کند.