یک روزنامه اتریشی در تحلیلی با اشاره به ناکامی ناتو در رسیدن به اهداف خود در افغانستان از طریق نظامی، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را باشگاه ژنرالهای عاجز و ناتوان ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "استاندارد" در تحلیلی با عنوان "ناتو؛ باشگاه ژنرالهای ناتوان" به قلم "جوزف کیرشن گاست" نوشت: افغانستان نشان داد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی باید در طرحهای کلی و برنامه های خود به طور اساسی تجدید نظر کند.

نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه عملیات ناتو در افغانستان توجیهی برای دفاع از دموکراسی غربی بود، نوشت: اگر این موضوع درست باشد پس این عملیات برای دموکراسی غربی بد تمام شد. طالبان تندرو دوباره در این کشور قدرت گرفته است و برای نیروهای ایساف در افغانستان در جولای گذشته سخت ترین تلفات از شروع این جنگ بعد از حملات 11 سپتامبر در آمریکا وجود داشت.

نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه جنگ افغانستان به پاکستان نیز سرایت کرده، نوشت: بنابر این هدف عملیات ناتو در افغانستان مبنی بر اینکه از تروریسم بین المللی جلوگیری و با آن مبارزه شود آشکارا گم شده و شکست خورده است.

در ادامه آمده است: حالا در بین اعضای ناتو و تحت قدرت اجرایی اوباما در آمریکا این نتیجه به دست آمده است که این مناقشات از راه نظامی قابل حل نیست و باید برنامه های غیر نظامی به صورت شدیدتر و با هدف بهبود اوضاع زندگی مردم در پیش گرفته شود.

نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه افغانستان به عنوان هسته مرکزی و محور اصلی در آینده ناتو باقی خواهد ماند نوشت: این جنگ درست ناتوانی یک ائتلاف صرفا نظامی(ناتو) را در برابر تهدیدهایی مانند افراط گرایی و تروریسم آشکار کرد.

نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه ناتو به عنوان ابزاری برای جنگ سرد تاسیس شد نوشت: این فلسفه تاسیس مدت طولانی است که زنده و پایدار مانده است و در تلاش است که جنگ سرد را دوباره زنده کند. این ائتلاف نظامی به شکل فعلی آن به ندرت برای غلبه بر بحرانها مناسب است. این موضوع در جنگ یک سال پیش گرجستان آشکارا معلوم شد.

در پایان با تاکید بر اینکه دبیر کل جدید ناتو به دنبال یک شراکت استراتژیک با روسیه است نوشت: این امر موفقیت آمیزتر خواهد بود زمانی که این ائتلاف هم در زمینه ساختارهای داخلی و هم در روابط خارجی بر برنامه های غیر نظامی تاکید کند. ناتو باید خود را به عنوان یک جامعه ارزشی نشان دهد که دموکراسی و مشروعیت را خیلی متعهدانه تر از شرایط فعلی تعقیب کند.