معاون غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تلاش ایران برای تولید واکسن آنفلوآنزای خوکی در کشور تا دو سال آینده خبر داد و گفت: در حال پیگیری هستیم که این واکسن را در ایران تولید کنیم و موسسه تحقیقاتی رازی در این زمینه پیشقدم شده است.

دکتر رسول دیناروند در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تولید واکسن آنفلوآنزای خوکی در ایران افزود: برای تولید واکسن آنفلوآنزای خوکی از زیرساختهای موجود که برای تولید واکسن پرندگان وجود دارد، استفاده شده است.

موسسه تحقیقاتی رازی پیشقدم برای تولید واکسن آنفلوآنزای خوکی در کشور 

وی گفت: در حال پیگیری هستیم که واکسن آنفلوآنزای خوکی را در ایران تولید کنیم و در این زمینه موسسه تحقیقاتی رازی پیشقدم شده و تفاهم نامه ای با سازمان بهداشت جهانی امضا کرده و مسئولان سازمان بهداشت جهانی قول داده اند که گرانتی را برای این موضوع در اختیار موسسه رازی قرار دهند.

قول مسئولان سازمان بهداشت جهانی برای در اختیار قراردادن دانش فنی تولید واکسن آنفولانزای خوکی به ایران

دیناروند اضافه کرد: اهمیت این موضوع به این دلیل است که تعهد ایجاد می شود تا دانش فنی تولید این نوع واکسن را در اختیار موسسه رازی قرار دهند. هم اکنون این موسسه بخشی از زیرساختها و تجهیزاتها را در اختیار دارد ولی بخشی دیگر از تجهیزات را نیز نیازمند واردات است.

وی گفت: در شرایط تحریم و سختگیری این تفاهم نامه کمک می کند که موسسه رازی بتواند تجهیزات لازم را برای تولید این نوع واکسن دریافت کند.

امیدواری برای تولید واکسن را در ایران تا دو سال آینده

معاون وزیر بهداشت دولت نهم خاطرنشان کرد: ما امیدواریم تا دو سال آینده بتوانیم واکسن را در ایران تولید کنیم. اما تا زمانی که تولید در داخل کشور وجود ندارد واکسن آنفولانزای فصلی وارد می شود. البته در مورد خرید واکسن آنفلوآنزای خوکی از خارج از کشور هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. البته احساس نیاز در وزارت بهداشت وجود دارد و پس از تصمیم گیری در مورد آن جزئیات لازم اعلام می شود.

میزان ذخیره سازی داروهای مورد نیاز برای آنفولانزای نوع A یا همان آنفولانزای خوکی

دیناروند در ادامه در خصوص میزان ذخیره سازی داروهای مورد نیاز برای آنفلوآنزای نوع A یا همان آنفولانزای خوکی به مهر گفت: برای آنفلوآنزای خوکی در حال حاضر مصرف دو نوع داروی ضد ویروس در دنیا توصیه شده که این داروها به نامهای "اسلتامیویر" و "زانیمیویر" هستند که در حال حاضر داروی اول به صورت کپسول خوراکی و داروی دوم به صورت اسپری است و به دلیل سخت تر بودن طریقه مصرف نیز کم مصرف تر از داروی اول است.

وی اضافه کرد: داروی "اسلتامیویر" (Oseltamivir) دارای اثربخشی بیشتری است و اکنون بیشتر کشورها از جمله ایران دارو را ذخیره سازی کرده اند. میزان ذخیره سازی متفاوت است و برخی از کشورها به میزان کل جمعیت کشور خودشان ذخیره سازی انجام داده اند و برخی دیگر نیز 10 درصد جمعیت را دربر می گیرد.

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت به مهر گفت: ما در زمانی که پیش بینی هایی برای وقوع آندمی آنفلوآنزای پرندگان انجام داده بودیم، آمادگی لازم را برای این موضوع کسب کردیم که در حال حاضر این آمادگی برای مقابله با آنفلوآنزای خوکی در ایران به ما کمک کرده است.

ذخیره سازی داروی مقابله با آنفلوآنزای خوکی برای بیش از یک میلیون ایرانی

وی یادآور شد: ما در ایران ذخیره سازی را انجام داده ایم و تولید دارو نیز در داخل کشور انجام می شود و امکان افزایش ذخیره در مدت زمان کوتاهی قابل انجام است. در حال حاضر برای بیش از یک میلیون نفر دارو به صورت ساخته شده و همچنین پودر آماده فرمولاسیون ذخیره شده است و در هر زمان که احساس نیاز صورت گیرد می توان فرمولاسیون دارو را انجام داد و دارو را تولید کرد تا در اختیار مراکز بهداشتی  و درمانی قرار گیرد.

میزان مرگ و میر در اثر آنفلوآنزای خوکی از آنفلوآنزای فصلی بیشتر نیست

دیناروند در خصوص ابتدای سال تحصیلی و وقوع اپیدمی آنفلوآنزای خوکی به مهر گفت: نگرانی در کشور ما این است که موج آندمی آنفلوآنزای خوکی به کشور ما برسد و این موج جمعیت زیادی را مبتلا کند. باید توجه داشت که میزان مرگ و میر در اثر آنفلوآنزای خوکی از آنفلوآنزای فصلی بیشتر نیست و تنها سرعت انتقال بالا است. رعایت بهداشت فردی مهمترین امر در پیشگیری این بیماری است و کارهای مورد نیاز برای جلوگیری از این موضوع نیز در وزارت بهداشت برنامه ریزی شده است.