تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۲

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان از شناسایی دو مورد ابتلا به بیماری آنفلوانزای خوکی در زنجان خبر داد.

محمدرضا صائینی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان افزود: هر دو این موارد سابقه سفر به عربستان و انجام اعمال حج عمره مفرده داشته اند که با هماهنگیهای صورت پذیرفته این دو بیمار مورد درمان سرپایی قرار گرفته اند و در حال حاضر با تجویز داروهای ویژه تحت مراقب هستند.

صائینی با اشاره به آمادگی کامل استان برای مقابله با این بیماری ادامه داد: شستشوی دستها به مدت 10 تا 15 ثانیه، رعایت آداب تنفسی، استراحت در منزل در صورت بیماری و محدود کردن ارتباط با دیگران را در پیشگیری از انتقال ویروس آنفلوانزای نوع A موثر است.

صائیتی افزود: از آنجایی که عطسه قدرت انتقال ویروس تا فاصله 1.5 متر را دارد، باید افراد هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان خود را بگیرند.

مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زنجان آموزش در سطوح مختلف و رعایت اصول لازم جهت مراقبت از بیماری آنفلونزای نوع A را موثرترین راه پیشگیری از انتقال و شیوع این بیماری عنوان کرد و افزود: برنامه ریزی و آمادگی محدودسازی، حفظ و نگهداری سرویسهای ضروری برای جامعه، سه استراتژی اتخاذ شده در جهت مصونیت در مقابل پانومی آنفلوانزای خوکی است.

صائینی گفت: در صورت گسترش انفجاری این بیماری، تقویت حداکثری نظام مراقبت بیماری، آمادگی و مدیریت کارا جهت مقابله با بیماری، ذخیره سازی داروهای ضد ویروسی و آنتی بیوتیکهای ضروری، افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی و مراقبتهای ویژه، تشکیل 10 اکیپ کامل عملیاتی واکنش سریع جهت اقدامات ویژه در شرایط اضطراری، آموزش کلی در سطوح مختلف به پرسنل بهداشتی درمانی و عموم مردم و همچنین افرادی که قصد سفر دارند و چاپ و نصب پوستر در سطح شهر از جمله اقداماتی است که می توان انجام داد.

صائینی افزود در پی نوترکیبی صورت پذیرفته در خصوص ویروس آنفلوانزای خوکی و ترکیب سه ویروس با یکدیگر، آنفلوانزای نوع A جدید دارای قدرت انتقال دو تا سه برابری نسبت به آنفلوانزای قبلی است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زنجان، تب بالای 38 درجه، علائم معمول سرماخوردگی نظیر عطسه، سرفه، آبریزش بینی ، کوفتگی و درد شدید بدن، علائم تنفسی و در 25 تا 30 درصد موارد علائم گوارشی نظیر اسهال و استفراغ را از جمله علائم قابل بروز در آنفلوانزای نوع A عنوان کرد و گفت: این ویروس به طور مستقیم از راه عطسه و سرفه و همچنین از طریق غیرمستقیم مثلاً تماس دست با اشیا آلوده به ویروس قابل انتقال است.