عملیات احداث مجتمع های انبارهای ذخیره و صدور گوگرد بندرگاه پارس جنوبی که در زمینی به مساحت 24000 متر مربع جهت نگهداری 108000 تن گوگرد از تیرماه 85 آغاز شده بود، در آستانه راه اندازی نهایی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل شرکت نفت و گاز پارس، گازهای تولید شده پارس جنوبی ترش بوده که باید ابتدا به صورت هیدروژن سولفوره تبدیل و سپس هیدروژن سولفوره در واحد بازیافت گوگرد به گوگرد تبدیل گردد.

با توجه به اینکه هر فاز پارس جنوبی روزانه حدود 200 تن گوگرد تولید می کند و با راه اندازی 10 فاز پارس جنوبی، تولید روزانه گوگرد به 2000 تن خواهد رسید، احداث این پروژه از اولویت بیشتری برخوردار بوده است.

از آنجا که گرد وغبار گوگرد آتشزا می باشد باید ابتدا آن را به گرانول تبدیل و برای صادرات ذخیره نمود. بدین منظور پروژه احداث انبار گوگرد در اسکله صادراتی منطقه ویژه پارس از سوی شرکت نفت و گاز پارس برنامه ریزی گریدده است.

احداث این مجموعه عظیم انبار گوگرد در زمینی به مساحت 24000 متر مربع جهت حصول ظرفیت 108000 تن گوگرد توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با بودجه ای معادل 23 میلیون دلار انجام گردیده و با پایان مراحل مهندسی، خرید، اجرا، نصب و راه اندازی آن، گام دیگری در راستای ایجاد ارزش افزوده از میدان عظیم گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان مساقل گازی دنیا، برداشته خواهد شد.

براساس مطالعات مخزن و نتایج حاصل از حفر چاه های اکتشافی، برداشت روزانه تا 28 میلیارد فوت مکعب از این میدان پیش بینی می شود که این میزان در قالب تقسیم بندی بلوک های دریایی به صورت 24 فاز خواهد بود.

همچنین چهار فاز مربوط به تولید LNG (گاز طبیعی مایع) در مجموع معادل هشت میلیارد فوت مکعب می باشد و تولید فازهای دیگر هر کدام یک میلیارد فوت مکعب در نظر گرفته شده است.

تاکنون نیز قرارداد 17 فاز از طرح توسعه این میدان با پیمانکاران داخلی و خارجی منعقد شده است. همچنین مذاکرات قرارداد فازهای 11، 13، 14 که برای تولید LNG (گاز طبیعی مایع) برنامه ریزی شده اند و مذاکرات نهایی انعقاد قرارداد طرح های توسعه میادین پارس شمالی، گلشن و فردوسی و فازهای 19، 22، 23،24 پارس جنوبی نیز در جریان است.