به گزارش خبرگزاری مهر،عاطفه عبدالمنافی در نشست هماندیشی هفتگی «بررسی ارتباط میان اختلال بیش فعالی و گرایش به اعتیاد» ضمن بیان این مطلب، تصریح کرد: طبق ارزیابی انجام شده بر روی یافتههای این پژوهش، ارتباط مستقیمی میان ابتلا به اختلال بیش فعالی در کودکی و گرایش به اعتیاد در بزرگسالی وجود دارد.
وی افزود: بر این اساس، افرادی که مبتلا به بیش فعالی هستند، احتمال گرایش آنها به سوءمصرف مواد مخدر بیش از افراد عادی است.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد همچنین اضافه کرد: از سوی دیگر، احتمال گرایش فرزندان والدینی که خود در کودکی دچار بیش فعالی بودهاند، به اعتیاد و مصرف مواد مخدر از احتمال گرایش فرزندانی که والدین آنها به این بیماری مبتلاء نبودهاند، بیشتر است.
عبدالمنافی در ادامه اظهار کرد: اختلال ADHD (بیش فعالی) یک اختلاف رایج کودکی است که با بسیاری از مشکلات رفتاری در نوجوانی و بزرگسالی در ارتباط است.
وی گفت: هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان ابتلا این بیماری در افراد مبتلاء به سوء مصرف مواد مخدر و افراد عادی است.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد ادامه داد: بدین منظور، 85 بیمار مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر که به کلینیکهای ترک اعتیاد در شهر تهران مراجعه کرده بودند و 85 نفر از افراد عادی به شیوه تصادفی برای این پژوهش انتخاب شدند و بر روی آنها پژوهشی با پرسشنامه 18 سوالی در مورد سابقه ابتلا به بیش فعالی انجام شد.
وی بیان کرد: نتایج بررسیها نشان داد که میزان شیوع این بیماری در افراد مبتلا به سوءمصرف مواد مخدر به طور معناداری بالاتر از افراد عادی است .
عبدالمنافی همچنین عنوان کرد: یافتههای مربوط به فرضیهها، موید خطر افزایش سوءمصرف مواد در افراد مبتلا به بیش فعالی و زنگ خطری برای والدین نوجوانان 10 تا 19 ساله و جامعه است.
وی در پایان یادآور شد: برای درمان اختلال رفتاری بیش فعالی تنها درمانهای دارویی وجود دارد.