اسدالله عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاریخ غنی شهرستان املش، افزود: ساخت موزه تاریخی املش با گرایش مردم شناسی تا پایان امسال در این شهرستان آغاز می شود و همچنین یکی از خانه های قدیمی املش به عنوان مکان اقامتی مناسب برای گردشگران اختصاص می یابد.
نماینده املش و رودسر همچنین بر توسعه گردشگری فرهنگی تاکید کرد و اظهارداشت: حفظ و پایدار ماندن میراث فرهنگی، هنرها، سنتها و آداب و رسوم ملتها از اثرات مثبت ومهم این نوع گردشگری است.
وی احیای غرور فرهنگی و ملی را از دیگر آثار مثبت توسعه گردشگری فرهنگی دانست و اظهار داشت: توسعه گردشگری فرهنگی همانند سایر انواع گردشگری اثرات مثبت و منفی به صورت توام دارد و هنر برنامه ریزان و مدیران گردشگری در بخش دولتی و خصوصی این است که با اعمال شیوه ای صحیح ضمن افزایش اثرات مثبت توسعه گردشگری فرهنگی، اثرات منفی آن را به حداقل برسانند.
عباسی در ادامه بروز تبادلات بین فرهنگی را از دیگر اثرات مثبت توسعه گردشگری فرهنگی است، عنوان کرد: این امر سبب آشنایی مردم میزبان و گردشگران با فرهنگ یکدیگر می شود.
شهرستان املش با مساحت تقریبی 350 کیلومتر مربع در فاصله 75 کیلومتری شهرستان رشت و در 16 کیلومتری شهرستانهای رودسر و لنگرود قرار دارد.
جمعیت این شهرستان 70 هزار نفر و شامل دو بخش مرکزی و رانکوه و دو شهر املش و رانکوه و پنج دهستان و 146 روستاست.
شهر املش به مساحت 4.9 کیلومتر مربع مرکز این شهرستان است. قدمت این شهر به دوران سلطنت شاه عباس صفوی بر می شود. در این دوران امرایی به نامهای ولی سلطان صوفی و بهرام علی صوفی به امر شاه عباس به حکومت رانکوه و دیلمان منصوب و در املش سکنی گزیدند.
شهر املش مجاور رودخانه شلمانرود واقع شده و به علت "مند آب" بودن رودخانه در سابق این شهر بنام "آبلش" نامیده شد.این رودخانه باعث شد که املش به دو قسمت غربی و شرقی به ترتیب به نامهای سولشو "آبلش" موسوم و بعدها به مرور زمان املش لقب گرفت.
کشف آثاری از قرون گذشته در این منطقه حاکی از این است که املش سابقه کهن تاریخی پیش از اسلام را دارد. از لحاظ هنری، بخش املش از ویژگی هنری خاصی برخوردار است و از نظر پیکر تراشی و پیکر سازی و کوزه گری ابتکارات بدیعی دارد.
آثار به دست آمده متعلق به قرون نهم و هشتم پیش از میلاد گویای این مدعاست و بخشی از این آثارهم اکنون در موزه "لور" فرانسه و موزه "نادر" مشهد موجود و به ثبت رسیده است.
املش با شش هزار هکتار اراضی چایکاری در حال حاضر 20 درصد از تولید چای کشور را بر عهده دارد و دارای 18 کارخانه چایسازی است که بزرگترین کارخانه چایسازی کشور در روستای " جیر گوابر" و اولین کارخانه تمام اتوماتیک چایسازی در روستای "جورکاسر" املش فعالیت دارد.
املش معادن بسیاری از قبیل میکا، دولومیت، سنگ نمای گابرودویریت، سنگ نمای مرمریت، فلدسپات و اندیس معدنی گچ است. همچنین تنها کارخانه میکای سیاه کشور که کار آن تولید پودرمیکا برای مصرف در حفاری شرکت ملی نفت است در روستای " البرز " املش قرار دارد.