علیاکبر شعبانیفرد در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: در سال گذشته 27 درصد بودجه استان مرکزی صرف مسائل و برنامه های فرهنگی شده است که با اضافه شدن اعتبارات پایان سال این میزان به 30 درصد افزایش یافت.
وی دغدغه مسئولان کشور را دغدغه فرهنگی خواند و اظهار داشت: در این زمینه اعتبارات و طرحهای بسیاری در نظر گرفته شده که به دلیل نبود متولی مشخص در این حوزه تاکنون از آن به خوبی استفاده نشده است.
وی به سازمان ها و نهادهای مختلفی که در زمینه برنامه های فرهنگی و مذهبی فعال هستند اشاره کرد و گفت: امروز با توجه به وجود امکانات و هزینه بسیاری که به این موارد اختصاص می یابد، هنوز در رابطه با تربیت مذهبی و رشد فرهنگی جوانان با مشکل مواجه هستیم.
استاندار مرکزی عدم وجود استراتژی منظم در سیاستگذاری مساجد، کم توجهی به شیوه های مدرن تبلیغاتی، اختلاف نظر در زمینه فعالیت جوانان در مساجد به ویژه در بین هیئت امناء، کمبود بودجه و منابع مالی برای گسترش برخی فعالیت ها، لحاظ نشدن باورهای دینی در انجام بسیاری از پروژه ها، وجود متولیان متعدد در حوزه های فرهنگی و برخورد سلیقه ای با این موضوعات را از جمله مشکلات امروز جامعه در زمینه کار فرهنگی مساجد عنوان کرد.
وی افزود: متولیان مساجد برای رونق بیشتر مساجد باید رعایت بهداشت، حسن خلق متولیان مسجد، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری، بهرهگیری از امکانات و تجهیزات روزآمد در مساجد و بهره گیری از نخبگان برای جذب جوانان و مردم به مسجد را در نظر بگیرند.
شعبانی فرد با اشاره به مشکلات مساجد در توسعه فعالیت ها گفت: تبیین جایگاه مساجد، ارائه آموزشهای زندگی در مساجد، توجه به نقش مسجد به عنوان کانون اخلاق و امر به معروف و نهی از منکر از جمله اقداماتی است که مساجد برای رفع مشکلات موجود باید انجام دهند.