ساری - خبرگزاری مهر: یک کارشناس مسائل شهری با اشاره به مفید نبودن طرحهای جامع و تفضیلی شهرها اظهار داشت: طرح سکونتگاه های غیررسمی، جمعیت فراموش شده شهرها را در دایره توسعه شهری پوشش می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، امان الله امانی صبح دوشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر ساری در محل شورا افزود: در طرح های جامع و تفضیلی شهرها هیچ نگاهی به طبقات پایین جامعه نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تنها با داشتن طرح جامع و تفضیلی در شهرها نمی توان مشکلات شهری را رفع کرد.

امانی با اشاره به اینکه بررسی سکونتگاه های غیررسمی در سیاستهای اجرایی توسعه شهرها کمک شایانی خواهد داشت، تصریح کرد: سکونتگاه های غیررسمی، شهرها را از دو قطبی بودن خارج، از مهاجرتها جلوگیری و برای تامین مسکن اقشار ضعیف جامعه مفید فایده خواهد بود.

مشاور طرح احداث سایت اداری در مرکز مازندران با بیان اینکه در طرح های جامع و تفضیلی نگاه به تامین مسکن برای آحاد ضعیف جامعه مفهومی عینی ندارد، یادآور شد: طرح های جامع و تفضیلی اکنون حالت کلیشه ای داشته بنابراین نمی توان در اداره و ترافیک شهری از آنان به نحو شایسته ای استفاده کرد.

وی تنها راه توسعه شهرها و برون رفت از مشکلات تامین مسکن برای آحاد پایین جامعه را اجرای طرح سکونتگاه های غیررسمی اعلام کرد.

امانی از ساخت 10 هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر در مجتمع گهرباران ساری توسط وزارت مسکن و شهرسازی برای اقشار کم درآمد مرکز استان خبر داد و گفت: اجرای این مهم نمونه بارزی از احیا و اجرای طرح سکونتگاه های غیررسمی است.

به گفته وی، طرح سکونتگاه های غیررسمی در یک پروسه زمانی کوتاه مدت سبب توسعه و گسترش شهرها خواهد شد.

مشاور طرح احداث سایت اداری مرکز مازندران با بیان اینکه احداث سایت اداری در سفر دوم دولت به تصویب رسیده است، گفت: در طرح جامع فوق نظام اداری شهر ساری شناسایی و ادارات داخل شهر به خارج از شهر در یک مکانی مجتمع خواهند شد.

وی با بیان اینکه این طرح اکنون در مرحله مکانیابی برای تهیه زمین است، افزود: هم اکنون چندین مکان در سطح شهر ساری شناسایی ولی هنوز تصمیم گیری نهایی صورت نگرفته است.

امانی با اشاره به اینکه در این طرح 18 نقطه سطح شهر که ادارات استان در آن مستقر هستند شناسایی و این ادارات به خارج از شهر منتقل خواهند شد، گفت: 11 اداره کل و شهرستانی استان که در بافت قدیم شهری نیز قرار دارند در لیست انتقال هستند.

وی با بیان اینکه احداث سایت اداری به 200 هزار متر مربع زمین نیاز دارد اذعان داشت: اجرای این طرح عظیم بسیاری از نابسامانی ها در فضای اداری شهرها را سامان می دهد.

مشاور طرح با اشاره به برخی مطالعات برای اجرای طرح سایت اداری گفت: سهم ادارات استان در افزایش ترافیک مرکز استان بسیار مشهود بوده است.

به گفته وی، با انتقال ادارات کل و شهرستان مرکز استان به خارج شهر بسیاری از این اماکن به فضاهای فرهنگی، تفریحی و ورزشی تبدیل می شوند.

فرامرز نقیبی، رئیس شورای اسلامی شهر ساری نیز با انتقاد از روند افزایشی کنده کاری های سطح شهر توسط آب و فاضلاب از شهرداری خواست تا با مذاکره با این شرکت هرچه سریعتر نسبت به پایان دادن این روند اقدام کنند.

شهر ساری مرکز مازندران حدود 400 هزار نفر جمعیت دارد.