به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته محققان ژاپنی مرواریدها و صدفهای درخشان و رنگی به واسطه دو پروتئین که به تازگی کشف شده اند به وجود می آیند کشف این دو پروتئین امکان تولید مرواریدهای بیشتر و بزرگتر را در دوره زمانی کمتر به وجود خواهد آورد.
مروارید و صدف برای سالها به عنوان زیورآلات مورد استفاده قرار می گرفته اند و طی سالهای اخیر دانشمندان موفق به کشف ساختار و مواد سازنده این مواد طبیعی با ارزش شده اند، اما امری که تاکنون علم موفق به کشف آن نشده بود پروتئینهایی است که عامل اصلی ساخته شدن مرواریدها و ظاهر درخشان آنها به شمار می روند.
محققان ژاپنی با آلوده کردن صدفهای مرواریدی به نوعی ویروس بازسازی شده که مانع از ایجاد نوعی پروتئین خاص در صدف می شد، توانستند این پروتئینهای ناشناخته را کشف کنند.
با استفاده از آب مقطر و نانو ذرات طلا که به پادتنهای این ویروس مجهز بودند، محققان موفق به کشف پروتئینهای جدیدی به نامهای Pif 80 و Pif 97 شدند که به نظر برای شکل گیری مرواریدها از اهمیت بالایی برخوردارند به گفته دانشمندان، Pif 97 با کمک گرفتن از مواد استخوانی عامل ایجاد ساختار مستحکم و استخوانی مانند مروارید بوده و پروتئین Pif 80 کلسیم و بیوکربنات را با این مواد استخوانی ترکیب می کند.
به گفته محققان با کسر کردن این دو پروتئین یا کاهش آن در فرایند تولید مروارید، محصول نهایی ماده ای با شکل غیر متعارف و بسیار کوچک خواهد بود.
بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، با توجه به این نتایج محققان احتمال می دهند با افزایش میزان این دو پروتئین می توانند سرعت ساخته شدن مروارید را افزایش داده و آن را در ابعاد بزرگتری تولید کنند.