مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از اتصال 8 نیروگاه به شبکه سوخت کشور خبر داد و اعلام کرد برای نخستین بار در کشور طرح تولید برق از فشار نفت در خطوط لوله اجرایی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین ایزدی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال گذشته حدود 56 میلیارد تن کیلومتر نفت خام و انواع فرآورده های نفتی از طریق شبکه ملی در سراسر کشور توزیع شده است، گفت: جابه جایی این میزان سوخت در مقایسه با سال قبل از آن حدود 6 درصد افزایش را نشان می دهد.

وی با اشاره به سوآپ بیش از 26 میلیارد و 200 میلیون بشکه انواع نفت خام و فرآورده های نفتی از کشورهای حاشیه دریای خزر در سال گذشته، تصریح کرد: همچنین در سال گذشته حدود 370 هزار بشکه انواع فرآورده های نفتی از طریق شبکه های ریلی سوآپ شده است.

ایزدی با اشاره به اتصال 8 نیروگاه برق به شبکه فرآورده های نفتی کشور، بیان داشت: تا پایان سال جاری نیز نیروگاه سنندج به شبکه سراسری انتقال فرآورده های نفت کشور متصل می شود.

مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه عمر خطوط لوله انتقال خطوط نفت و فرآورده هانی نفتی حدود 30 سال است، اظهار داشت: به طور کلی، عمر خطوط لوله به سه عامل طراحی، اجرا و نگهداری مربوط می شود.

وی وسعت شبکه انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی کشور را حدود 14 هزار کیلومتر عنوان کرد و افزود: از این میزان، حدود 9500 کیلومتر مربوط به خطوط انتقال فرآورده های نفتی و 4500 کیلومتر آن مربوط به انتقال نفت خام در کشور است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه افزایش وسعت شبکه انتقال نفت و فرآورده های نفتی کشور بر اساس نیازهای کشور انجام می گیرد، اعلام کرد: هم اکنون از ظرفیت خطوط لوله به طور کامل استفاده نمی شود به نحوی که ظرفیت خط لوله سوآپ حدود 500 هزار بشکه در روز بوده است که در شرایط فعلی تنها 100 هزار بشکه آن مورد استفاده قرار می گیرد.

ایزدی با یادآوری این موضوع که 30 تا 40 درصد عمر خطوط انتقال فرآورده های نفتی و نفت خام کشور بالای 30 است، گفت: در مجموعه برای شناسایی نقاط آسیب دیده، خوردگی و نشتی ها سالانه 2000 کیلومتر عملیات پیک رانی در سطح خطوط انجام می شود که اولویت این عملیات با لوله های عمر بالای 30 سال است.

وی همچنین از آغاز عملیات اجرایی ساخت خط لوله ری - قوچک و ری - کن، تا دو ماه آینده خبر داد و تبیین کرد: با مذاکرات صورت گرفته با شهرداری و سازمان محیط زیست مشکلات ایجاد شده برای احداث این دو خط لوله مرتفع شده است.

به گفته وی طول هر یک از این خطوط 40 کیلومتر بوده است که با بهره برداری از آنها جایگزین خطوط لوله فرسوده و با عمر بالای موجود می شود.

ایزدی همچنین از اجرای طرح تولید برق از محل فشار موجود در خطوط لوله نفت و انتقال فرآورده های نفتی برای اولین بار در کشور خبر داد و یادآور شد: هم اکنون مطالعات امکان سنجی و صرفه اقتصادی این طرح بر روی خط لوله مارون انجام شده و به زودی با برگزاری مناقصه پیمانکار اجرایی آن مشخص می شود.

مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در پایان با بیان اینکه هم اکنون فشار نفت خام در خط لوله مارون حدود 400 پی اس آی است، تاکید کرد: از این فشار می توان سالانه حدود یک مگاوات برق تولید کرد.