به گزارش خبرنگار مهر در آمل ، بهمن ناصحی ظهر سه شنبه در گردهمایی سالانه سراسری کلزا در مرکز ترویج، توسعه و منابع انسانی هراز شهرستان آمل همچنین گفت: قیمت جهانی دانه های روغنی بین چهار هزار و 100 تا چهار هزار و 550 ریال است.
وی در ادامه به وضعیت تولید دانه های روغنی در کشور اشاره کرد و گفت: امسال از سطح 146هزار هکتار قراداد منعقد شده با کلزا کاران پیش بینی می شود حدود 160 هزار تن دانه روغنی تولید شود.
ناصحی به مشکلات تولید دانه روغنی اشاره کرد و اظهار داشت: خشکسالی و محدود بودن منابع آبی، نبود اعتبار کافی برای پرداخت تسهیلات، کمبود نهاده های کشاورزی از جمله کود شیمیایی از مهمترین عوامل بازدارنده افزایش سطح کشت کلزاست.
مدیرکل پنبه، دانه روغنی و نباتات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هم اکنون 15رقم تولید دانه های روغنی متناسب با شرایط آب و هوایی کشور کشت می شود، گفت: برای توسعه سطح زیر کشت کلزا به اعتبارات ویژه، تامین نهاده های کشاورزی و تجهیزات مکانیزاسیون ضروری است.
ناصحی به وجود ظرفیت کارخانجات فرآوری دانه های روغنی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: هم اکنون ظرفیت کارخانجات کشور در تبدیل کلزا به روغن خوراکی حدود سه میلیون تن است که این در مقایسه با مصرف یک میلیون و 200 هزار تن روغن خوراکی کشور بالاتر است.
وی به وجود ظرفیت بالای تولید دانه روغنی در استانهای شمالی به خصوص مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: اراضی شالیزاری با محوریت برنج کاری است اما کلزا به عنوان کشت دوم مهمترین محصول تولیدی در این اراضی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، برنامه ریزی سالانه و ارائه راهکارهای کارشناسی برای افزایش سطح زیر کشت را به عنوان اهداف اصلی این گردهمایی عنوان کرد.
یحیی ابطالی گفت: مازندران با تولید سالانه حدود 42 هزار تن دانه روغنی مقام نخست تولید کلزا در کشور را دارد.
وی بارندگی مکرر و کمبود نهاده های کشاورزی را از مهمترین مشکلات تولید کلزا در استان مازندران عنوان کرد و ادامه داد: ارائه راه حل برای کاهش هزینه تولید و توسعه کشت دوم در اراضی شالیزاری از دیگر اهداف این گردهمایی است.
ابطالی به مکانیزاسیون کشت در اراضی مازندران اشاره کرد و گفت: اکنون پژوهشهای زیادی در محصولات کشاورزی شده است که نتایج تحقیقات آن در اراضی اجرایی می شود.
مازندران دارای 460 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است.