اصفهان - خبرگزاری مهر:‌ معاون عمرانی استانداری اصفهان گفت:‌ از ابتدای انقلاب تاکنون بدون توجه به بافتهای فرسوده به گسترش حاشیه شهر‌ها پرداخته ایم، این در حالی است که در درون شهرها هنوز هم بستر مناسبی برای زندگی و توسعه شهری وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان محمد جعفر علیزاده ظهر سه شنبه در همایشی در خصوص بافت‌های فرسوده 25 شهر با حضور شهرداران این مناطق، با اشاره به اینکه متاسفانه اکنون اقبال عمومی برای ساخت و ساز در بافتهای فرسوده وجود ندارد اظهار داشت: این در حالی است که استقبال ساخت و ساز در اطراف اصفهان بیش از این مناطق است.

وی ادامه داد: نباید نگاه به بافتهای فرسوده در کشور نگاهی هزینه‌ای باشد بلکه باید به این بافت‌ها با نگاهی درآمدی نگریست.

معاون عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر شش هزار هکتار بافت فرسوده در اصفهان وجود دارد، تصریح کرد: در این میان تنها دو هزار و 400 هکتار آن دارای ارزش تاریخی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل عدم توجه مردم به بافتهای فرسوده مشکلات حاکم به این مناطق در خصوص حمل و نقل است، تصریح کرد: ‌در صورت پاسخگویی به این نیاز مردم در بافتهای فرسوده گام مهمی برداشته شده است.

وضعیت بهداشتی در بافتهای فرسوده مناسب نیست/  خطر بیماری سالک در این مناطق

علیزاده همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه باید ساختار اقتصادی حاکم بر این منطقه را رونق داد اذعان داشت: متاسفانه وضعیت بهداشتی این مناطق نیز مناسب نیست چنانچه اکنون خطر بیماری سالک  در دل این شهر وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عملکرد کنونی اظهار داشت: در حال حاضر از روش آزمون و خطا برای گسترش شهرهای خود استفاده می‌کنیم و باید برای ایجاد شهرک‌های جدید، ابتدا به ظرفیت شهر نگاه کرد،که آیا این شهر می‌تواند ظرفیت موجود را در خود جای دهد یا خیر و پس از آن شروع به احداث شهرک‌های جدید نماییم.

حفظ هویت و فرهنگ ایرانی اسلامی در شهرسازی امری ضروری است

به گزارش مهر در بخش دیگری از این جلسه رئیس سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با شاره به اینکه باید حفظ هویت ایرانی اسلامی در فرهنگ شهرسازی کشور نقش داشته باشد، اظهار داشت: متاسفانه اکنون این موضوع فراموش شده است که باید به این سمت و سو حرکت نماییم.

احمد امین‌پور افزود: باید این مهم در ایجاد مجموعه‌های جدید و احیای بافتهای فرسوده لحاظ شود.

وی خاطرنشان کرد: باید شهرها را با محوریت مساجد احداث کرد چنانچه در گذشته نیز مساجد و مراکز خدماتی نقطه مرکزی شهر بود و پس از آن پوسته شهر را خانه‌ها و منازل شامل می‌شد در این صورت هر محله‌ای هویت اسلامی خواهد یافت و بسیاری از مسائلی که اکنون در شهرک‌های جدید وجود دارد را نیز شاهد نخواهیم بود.

امین پور تصریح کرد:‌ متاسفانه اکنون مشاوران و کسانی که اقدام به احداث مجتمع‌های مسکونی جدید می‌نمایند چندان با این قانون آشنایی ندارند.