مدیر سازمان دولتی امور اسلامی اعلام کرد: 80 درصد از ائمه جماعات قرقیزستان از دانش کارشناسانه و کافی درباره اسلام و معیارهای اسلام براساس شرایط امروز برخوردار نیستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اینترفکس، خانی بیک عثمان علیوف مدیر سازمان امور اسلامی قزاقستان گفت: در سال 2008 ما تحقیقاتی برای اجرای برنامه اعطای مدرک به ائمه جماعات آغاز کردیم که براساس آن مشخص شد 80 درصد از ائمه جماعات از استانداردهای لازم برای تعریف اسلام براساس شرایط معاصر برخوردار نبوده و دانش کافی درباره اسلام ندارند.

وی افزود: بسیاری از افرادی که به عنوان ائمه جماعت فعالیت می کنند مهارت لازم در این زمینه را ندارند و این امر باعث شده تفاسیری یک طرفه از نقش اجتماعی اسلام داشته باشند و بیشتر آنها به اولویت آزادی دینی و رویکرد متساهل نسبت به تمام ادیان توجهی ندارند.

براساس اظهارات این مقام مسئول تعداد مساجد جدیدی که در این کشور ساخته شده طی چهار سال گذشته کاهش یافته، رشد و احیاگری که قرقیزستان از اوایل دهه 1990 تا 2005 شاهد آن بود به پایان رسیده و سیاست از کیفیت به سمت کمیت حرکت کرده است. اخیرا در این کشور تنها مساجدی ساخته شده که تنها تمام نیازهای زیر ساختی برای فعالیت را دارند اما امام جماعت آنها از دانش کافی برخوردار نیستند.

عثمان علیوف در ادامه گفت: درحال حاضر بسیاری از مساجد خالی هستند که این امر بیشتر در مناطق روستایی مشاهده می شود و علت عمده آن فقدان امام جماعت است. در نتیجه از مساجد به عنوان پایگاهی برای سازمانهای افراط گرایانه ای استفاده می شود که فعالیتهای آنها در این کشور ممنوع شده است.