امین آقایی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه افزود: در حال حاضر کل مساحت زیر کشت گلخانه ای استان 15 هکتار و میزان تولید سالانه پنج هزار تن است.
وی بیان داشت: تمام سایت های گلخانه ای استان به جز سایت گلخانه ای دو هکتاری پیرانشهر در حال بهره برداری است و سایت های نقده و مهاباد با مساحت پنج هکتار آماده واگذاری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در سال جاری بدلیل کمبود اعتبار احداث سایت جدیدی شروع نشده است، اظهار داشت: هم اکنون در سایت های ارومیه، سلماس، خوی، ماکو، بوکان و میاندوآب در حال احداث زیر ساخت ها هستیم.
وی در خصوص افزایش بهره وری تولید محصولات گلخانه ای، خاطرنشان کرد: تولید این محصولات از نوع کنترل شده بوده و میزان تولید محصول در محیط گلخانه ای 15 تا 20 برابر در فضای آزاد است.
به گفته آقایی راندمان آبیاری در این فضاها 95 درصد است و محصولات تولیدی در آنها دارای ارزش غذایی و کیفیت مناسب است.
وی با بیان اینکه در راستای افزایش تولید محصولات باغی و ارتقای سطح کیفی، کمی و ارزش غذایی محصولات اقدام به استفاده از ارقام پر محصول و اصلاح شده و ترویج آن توسط کمیته فنی نهال استان شده است، افزود: استفاده از نهال های شناسنامه دار، عناصر غذایی ماکرو و میکرو در جهت بهبود ارزش غذایی، تجزیه و آنالیز برگی و خاکی محصولات، جلوگیری از استفاده بی رویه کودها و سموم شیمیایی، استفاده از ارقام مقاوم به سرما و ارقام دیر گل و پر محصول، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و استفاده از سیستم های مدرن آبیاری و تولید محصولات ارگانیک را از دیگر اقدامات سازمان جهادکشاورزی در این راستا عنوان کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی استفاده از کودهای آلی و کمپوست ها، استفاده از کودسبزدر جهت اصلاح خواص شیمیایی خاک های زراعی، استقاده از بقایای گیاهی باقی مانده پس از برداشت در راستای افزایش کیفیت خاک استفاده از زباله های خاکی و سایر بقایای گیاهی در جهت افزایش حاصلخیزی خاک را از دیگر اقدامات در جهت افزایش تولید دانست.
آقایی همچنین خاطرنشان کرد: در ارتباط با تولید گیاهان مقاوم به آفات و امراض گیاهی از ارقام جدیدی که مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان معرفی کرده است استفاده می شود.