تحلیلگران برجسته سیاسی پیش بینی می کنند با شکست ترفندهای آمریکا در زمینه مهار ایران از طریق تداوم جنگ سرد، دو کشور بیش از پیش به سوی گفتگو با یکدیگر نزدیک شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در گزارشی نوشت: تحولات اخیر پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، موضع "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا را در تعاملات آتی با تهران در پیچیدگی خاصی فرو برده است.

بر این اساس هم اکنون این سوال ذهن سیاستمداران آمریکایی را به خود مشغول کرده است که آیا بهتر نیست به جای تداوم سیاست های مهار کننده ایران رو به گفتگو های کارساز با این کشور بیاورند؟ و آیا همچنان سیاست مهار ایران در شرایط کنونی نفعی برای واشنگتن خواهد داشت؟

در همین رابطه اخیرا فصل نامه "واشنگتن کوارترلی" در تحقیقی جامع به بررسی چالش های روابط واشنگتن - تهران پرداخته است.

در این تحقیق که به قلم "دالیا داسا" و "فردریک وهری" از تحلیلگران برجسته خاورمیانه در موسسه رند تهیه شده، به این امر اشاره شده است که هراس واشنگتن از افزایش نفوذ منطقه ای ایران یکی از مهمترین علل حمله آمریکا به عراق بود.

بر این اساس با وجود اینکه همواره در آمریکا درباره لزوم ممانعت از افزایش نفوذ ایران در خاورمیانه اتفاق نظر وجود داشته است، اما سیاستمداران واشنگتن همواره در موضوع چگونگی تعامل و برخورد با تهران اختلافات حادی داشته اند.

در اینجا دیدگاه سنتی سیاستمداران واشنگتن در ایجاد جبهه ای عربی برای مهار نفوذ ایران در منطقه و به ویژه در فلسطین، لبنان، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس مطرح می شود که با توجه به تجربه آمریکا در اتخاذ این سیاست در برابر اتحادیه جماهیر شوروی در سال های جنگ سرد، شکست خورده به نظر می رسد.

بر این اساس به نظر می رسد آمریکا در این رابطه با دوری از راهکار فشار به سوی گفتگو با ایران رو آورده و در صورت شکست در این مسئله به تدوام سیاست مهار بیاندیشد.