رئیس کمیته فنی واترپلو جهان با بیان اینکه واترپلو ایران می تواند با گذشت زمان پیشرفت کند گفت: مسئولان فینا در اندیشه ارتقای سطح واترپلو در پنج قاره جهان هستند و برگزاری متعدد رقابت های واترپلو، آنها را به این هدف نزدیک می کند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر از کرواسی، جیانی لونزی، رئیس کمیته فنی واترپلو جهان که 14 سال است این سمت را در اختیار دارد، طرح های بسیاری را برای ارتقای واترپلو ارائه کرده که از جمله می توان به برگزاری رقابت های جهانی در رده های سنی و نیز برگزاری رقابت های توسعه ای فینا اشاره کرد که نخستین دوره آن به میزبانی کویت برگزار شد.

لونزی سه بار در رقابت های المپیک 1960، 1964 و 1968 با پیراهن تیم ملی ایتالیا به میدان رفته است.

مصاحبه مشروح خبرگزاری مهر با رئیس کمیته فنی واترپلو جهان که در کرواسی انجام شده است را می خوانید:

* خبرگزاری مهر- گروه ورزشی: برای نخستین بار است که رقابت های قهرمانی جوانان در رده سنی زیر 18 سال برگزار می شود. این امر با چه هدفی صورت گرفته است؟

- لونزی: بله برای نخستین بار است که رقابت های جوانان را در این رده سنی برگزار می کنیم. آخرین دوره این رقابت ها در ایالات متحده آمریکا و در رده سنی زیر 20 سال برگزار شد. ما برای اولین قدم نیاز داشتیم که تعداد رقابت های خود را افزایش دهیم. در جلساتی که بتازگی برگزار کرده ایم، مقرر شده که رقابت های جوانان در چند رده سنی برگزار شود و بزودی این قوانین به تصویب خواهند رسید.

* برگزاری رقابت ها در رده های سنی پایین چه تاثیری بر آینده این رشته خواهد داشت؟

- اینکه بازیکنان در تعداد مسابقات بیشتری حضور پیدا کرده و بیش از پیش در این رشته آمادگی پیدا می کنند. البته نکته دیگری حائز اهمیت است و آن اینکه بازیکنان جوان با قوانین آشنا می شوند. آنها زیر پرچم کشورشان به رقابت با حریفان خود می پردازند و انعکاس دهنده سطح توانایی خود در این رشته خواهند بود.

* شما همواره از توسعه سطح واترپلو در جهان سخن می گویید. آیا طی این سال ها به مصداق عینی این رشد و پیشرفت برخورده اید؟

- در خصوص این سوال همین بس که ما الان کشورهای بسیاری را به خانواده واترپلو اضافه کرده ایم. کشورهای جدیدی که فرصت پیدا کرده اند در رقابت های حضور پیدا کنند و با حریفان خود مبارزه کنند. واترپلو دیگر در انحصار اروپایی ها نیست. ضمن اینکه امروز می بینید تیمی مثل اسپانیا از راه می رسد و در رم به دیدار نهایی صعود می کند.

* آیا فکر نمی کنید رقابت های جهانی چندان جدی گرفته نمی شوند. به عنوان مثال چرا تیمی مثل مجارستان اینقدر زود از گردونه رقابت ها کنار رفت؟

- البته در ورزش، هم باخت هست و هم برد. مجارستان تیمی قدرتمند است و بازیکنان بسیار خوبی دارد. اما این تیم هم می بازد که در رم چنین شد. اسپانیا مصداق رشد واترپلو در جهان است. آنها در ضربات پنالتی مقابل صربستان شکست خوردند و چه بسا می توانستند قهرمان جهان شوند.

* آیا شما از سطح برگزاری رقابت جوانان و بویژه میزبانی کرواسی رضایت دارید؟

- بله کشور کرواسی در مکانی زیبا میزبانی این رقابت ها را عهده دار است. ما از نحوه میزبانی آنها کاملا راضی هستیم. ضمن اینکه تیم ها با تمام قدرت خود در این رقابت ها شرکت کرده اند.

* چرا مکزیک از حضور در مسابقات انصراف داد و آیا برگزارکنندگان جریمه ای برای این تیم در نظر خواهند گرفت؟

- مکزیک به دلیل مشکلات مالی از حضور در این رقابت ها انصراف داد. البته ما در نظر نداریم این کشور را جریمه کنیم.

* ارزیابی شما از عملکرد ایران در مسابقات جهانی چیست؟

- ایران در بازی با مصر عملکرد خوبی نداشت اما در دیدار با یونان بسیار خوب بازی کرد. ایران تنها سه سال است که از کواکویچ در تیم ملی استفاده می کند و پیشرفت، مستلزم صرف زمان است. شما قادر به پیشرفت هستید.

* و سوال آخر؛ با توجه به اینکه کشورهایی مثل مجارستان و صربستان که فیزیک ویژه ای دارند(دست های بلند و کشیده) ، آیا تیم هایی مثل ایران شانسی برای موفقیت در این رشته خواهند داشت؟

- دست های بلند فاکتو خوبی است اما در واترپلو ، همه چیز نیست. عواملی چون سرعت و هوش را نباید نادیده گرفت. بنابراین تیم ها می توانند با توسل به فاکتورهایی که نام بردم فاصله خود را با تیم های مطرح جهان کم کنند.

19 تیم شرکت‌کننده در پازدهمین دوره مسابقات واترپلو قهرمانی جوانان جهان از روز شنبه در بندر "شبیه نیک" کرواسی رقابت خود را با یکدیگر آغاز کردند.

این مسابقات تا 8 شهریورماه ادامه دارد. این برای چهارمین بار است که ایران در مسابقات واترپلو قهرمانی جوانان جهان دارای نماینده است. پیش از این ایران در سال های 1989 (فرانسه)، 1997 (کوبا) و 2007 (آمریکا) در این رقابت‎ها شرکت کرد اما موفق به صعود از گروه مقدماتی نشده بود.