قائم مقام وزارت نیرو از تولید همزمان برق و حرارت در ایران خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان امروز در مراسم افتتاح دومین واحد تولید برق و حرارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: این سیاست شامل تمام ساختمانهای بزرگ اعم از مجتمعهای مسکونی، آموزشی، هتلها، بیمارستانها و ساختمانهای دولتی می شود. بر همین اساس واحد CHP  در کنار تولید برق، حرارتی را که در فرآیند تولید برق ایجاد می شود بازیافت کرده و به صورت مفید مورد استفاده قرار می دهد.

وی افزود: واحد CHP احداث شده در کنار ساختمان وزارت نیرو دومین واحد تولید برق و حرارت با راندمان 4/83 درصد است، این درحالی است که راندمان این واحد 5/2 برابر متوسط نیروگاههای متداول کشور است.

چیت چیان تصریح کرد: از آنجا که به دلیل قدرت پایین این نیروگاه می توان در منطقه مصرف از آن استفاده کرد پرت انتقال و توزیع وجود ندارد و بیش از 20 درصد پرت تولید شده در سایر نیروگاهها از این طریق صرفه جویی می شود.  همچنین از حرارت این نیروگاه که در سایر نیروگاهها هدر می رود بخار تولید کرده که وارد سیستم تاسیسات وزارت نیرو شده و تمام سرمایش و گرمایش را در طول فصول سال تامین می نماید.

به گفته وی: مجتمع ها در کنار استفاده از این مولد برای تامین برق مصرفی خود، هر میزان برق را که به شبکه برق تزریق کنند توانیر با قیمت خوبی این برق را از آنها خریداری می کند.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به اینکه در زمان حاضر قیمت فروش برق به ازای هر کیلووات ساعت 17 تومان است، گفت: توانیر از کسانی که از این نیروگاهها نصب کنند هر کیلو وات برق تزریقی به شبکه برق کشور را بیش از 30 تومان خریداری می کند و اگر سیستم مجهز به تولید همزمان برق و حرارت باشد، درصدی هم بیشتر پرداخت خواهد کرد.

وی با اشاره به وجود متقاضیان بخش خصوصی برای احداث 2 هزار مگاوات نیروگاه CHP خاطرنشان کرد: از آنجا که ساخت نیروگاهها بسته به ظرفیت آنها هزینه های بالایی به صورت معمول در حدود 600 میلیارد تومان نیاز دارند، سرمایه گذاری کمتری صورت می گیرد، بنابراین ساخت این نیروگاهها به گونه ای است که سرمایه گذاران قادر به سرمایه گذاری در این بخش هستند.

به گفته چیت چیان، میزان سرمایه گذاری این نیروگاه برق و حرارتی چهار میلیارد و 800 میلیون تومان بوده است. ظرفیت اسمی این نیروگاه 4/3 مگاوات است که حداکثر ظرفیت گرفته شده 7/3 مگاوات است که علت 3/0 کاهش از ظرفیت اسمی به دلیل درجه حرارت منطقه و محیط و ارتفاع از سطح دریا است.