عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه برنامه های آقای میرکاظمی در حوزه نفت ، تجاری است در عین حال گفت که گزینه پیشنهادی نفت از تعداد قراردادهای گازی حال حاضر کشور اطلاع ندارد و با بدیهیات صنعت نفت و گاز بیگانه است .

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعماد حسینی نماینده مردم قروه در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در صحن علنی مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت گفت : در برنامه های پیشنهادی میرکاظمی که چندین بار در مجلس عوض شد و در نهایت به یک برنامه رسید، دیدگاه صحیح در اصلاح ساختارها دیده نمی شود و محور برنامه وی در نفت با نگرش بنگاهداری و تجاری تنظیم شده است، این نگاه  در گذشته منجر به تشکیل 150 شرکت تجاری شده که برای وزارت نفت هزینه های مازادی ایجاد کرده است.

حسینی با بیان اینکه یکی از اهداف و برنامه میرکاظمی واگذاری مطالعات میادین نفت و گاز به شرکت ها و پیمانکاران داخلی و خارجی است ، به خطر خارج شدن اهرم برنامه ریزی و تولید کشور از دست نظام اشاره کرد و افزود :  پیش از این پروژه ای را در صنعت نفت انجام دادیم که چینی ها آن را برعهده داشتند و در این پروژه معیار و مقیاس ما وجود 11 میلیارد بشکه نفت بود اما آنها چهار میلیارد حجم مخزن را پیشنهاد داده بودند. در این مورد 7 میلیارد بشکه اختلاف وجود دارد که چینی ها می خواهند بهره برداری و استفاده کنند و آقای میرکاظمی که گفته است توسعه میادین نفت و گاز را به خارجی ها واگذار می کنیم بفرماید در این زمینه چه کار خواهد کرد؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت : برنامه دیگر وزیر پیشنهادی تطابق برنامه وی با سیاست های لازم در نظام و سیاست کلی افزایش تولید صیانت شده متناسب با ذخایر موجود است، در حالی که در برنامه میرکاظمی صرف افزایش تولید نفت در اوپک دیده می شود و ما باید به فکر حداکثرسازی درآمد کشور از نفت باشیم ، که این مورد نقص بسیار بزرگی در برنامه های میرکاظمی است.

وی افزود : در همه برنامه های وزیر پیشنهادی نگاه توسعه ای در نفت به نگرش تجاری و بنگاهداری تبدیل خواهد شد که این برنامه ریزی با توجه به اینکه پیشینه وی در وزارت بازرگانی بود آنجا را با نگاه تجاری و بنگاهداری اداره کرد و تمام برنامه های وی در وزارت نفت نیز با دید تجاری و بنگاهداری تهیه شده است.

نماینده مردم قروه گفت: در بخش گاز نیز اکنون تراز پیک ( اوج مصرف ) گاز ما در زمستان منفی است که وزیر پیشنهادی هیچ اشاره ای نکرده است چگونه می خواهد این مسئله را حل و تراز را مثبت کند.

وی افزود: وزیر پیشنهادی در برنامه های خود صادرات گاز را مطرح کرده است در حالی که صادرات گاز زمانی انجام خواهد شد که ما گاز اضافه در کشور داشته باشیم و بخواهیم صادر کنیم که تقاضا دارم بفرماید ما چند قرارداد گاز در کشور داریم ، وی اطلاعاتی در درباره تعداد قرار دادهای گازی ندارد .

حسینی گفت : کسی که با بدیهیات صنعت نفت و گاز بیگانه است چگونه می خواهد وزارت نفت را اداره کند وقتی تراز گاز ما منفی است چگونه می توانیم از قرارداد کرسنت و خط لوله صلح حرف بزنیم.

حسینی گفت: در بحث صادرات بفرماید که خط لوله صلح گاز را چه کار خواهد کرد و در قرارداد مسئله دار کرسنت ، کرسنت را به چه سمتی هدایت خواهد کرد.

نماینده مردم قروه گفت : بحث تزریق گاز به چاه های نفتی از مباحث اصلی ماست و اکنون صد میلیون مترمکعب میادین نفتی به تزریق نیاز دارد ، با توجه به اینکه تراز گاز ما منفی است بفرماید چگونه می خواهد آن را جبران کند.

وی افزود: یکصدویکمین سال بهره برداری از نفت کشور را آغاز کرده ایم و تمام مخازن چاههای نفتی ما وارد نیمه دوم عمر خود شدند آقای میرکاظمی بفرماید تزریق گاز را به چه نحوی می خواهد انجام دهد که درباره نحوه آن در برنامه وی اشاره نشده است.

حسینی افزود: در بخش نفت و صیانت از مخازن نفتی که مسئله بنزین و تحریم ها را داریم این مشکل را چگونه می خواهد حل کند و بحث واردات غیرقانونی بنزین را بفرماید آیا تایید می کند این واردات را یا خیر؟

وی  گفت: وزیر پیشنهادی توضیح دهد در بحث پتروشیمی که اکنون به 50 میلیارد دلارسرمایه گذاری نیاز دارد چه کار خواهد کرد و با این برنامه ریزی که دارد نمی توان آن را اداره کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: ما برنامه استراژی را مدام در برنامه های وی دیده ایم وی مدیریت دیگری را در همین دولت نهم داشته است که کلمه استراتژی در برنامه وی ، کلمه اصلی است و اگر این کلمه استراتژی نبود برنامه وی به چه صورت برنامه ریزی می شد.

نماینده مردم قروه گفت: در زمانی که میرکاظمی در وزارت بازرگانی بود، برنجکاران شمال گله داشتند که با واردات برنج ایرانی شمال را به نابودی کشانده است و همچنین واردات بی رویه میوه ضربه سنگینی به باغداران وارد کرده است .

حسینی در پایان گفت : رای دادن به میرکاظمی نه به نفع شخص وی ، نه به نفع دولت دهم و نه به نفع مجلس شورای اسلامی است.