رشت - خبرگزاری مهر: سرهنگ غلامرضا سیری گفت: قانونی که پلیس در سطح جاده های کشور اعمال می کند در حال حاضر نمی تواند به عنوان یک عامل بازدارنده برای عدم ارتکاب مجدد آن تخلف باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، فرمانده پلیس راه استان گیلان بعداز ظهر پنجشنبه در جمع کارشناسان پلیس راه استان افزود: هم اکنون پلیس راه با روش سنتی با تخلفات جاده ای مقابله می کند.

وی اولین عامل تاثیرگذار را نهادینه کردن یک فرهنگ در جامعه و تقویت عامل خود کنترلی دربین مردم و جلوگیری از ارتکاب تخلف بازنگری در اعمال قانون و برخورد با رانندگان متخلف و تغییر نگرش در این خصوص دانست.

سیری با بیان اینکه تراکم 170 نفر در هر متر مربع گیلان را به دومین استان متراکم کشور مبدل کرده است، اظهار داشت: از مجموع صد درصد راه های آسفالته استان گیلان حدود 15 درصد راه اصلی و 85 درصد راه فرعی و روستایی را شامل می شود که این امر مهار ترافیک و تصادفات را در استان با مشکل جدی مواجه کرده است.

فرمانده پلیس راه استان ادامه داد: حاشیه نشینی در کنار جاده ها، عدم رعایت فرهنگ ترافیک، توجه نداشتن به مقررات راهنمایی و رانندگی، سبقت غیرمجاز، سرعت غیر مجاز، استفاده نکردن از پل عابر پیاده و ... از جمله عوامل تاثیرگذاری است که روز به روز برفضای ترافیکی جاده ای استان افزوده می شود.

آموزش مستقیم رفتارهای ترافیکی تصادفات جاده ای را کاهش می دهد

وی همچنین با اعلام اینکه آموزش مستقیم رفتارهای ترافیکی به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای موثر در کاهش تصادفات جاده ای و تلفات جانی است، افزود: خستگی، بی ‌توجهی راننده به جلو و سرعت غیرمطمئنه از اصلی ‌ترین عوامل تصادفات مرگبار در جاده هاست.

سیری با اشاره به اینکه با همدلی و همراهی حوادث و تلفات جاده ای کاهش می یابد، خاطرنشان کرد: توجه بیشتر رانندگان به قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، ارتقای فرهنگ ترافیکی و استفاده از تجهیزات الکترونیکی در کاهش تصادفات رانندگی نقش بسزایی دارند.

وی ارتقای فرهنگ ترافیکی در بین رانندگان را عامل مهمی در کاهش آمار سوانح رانندگی بیان کرد و گفت: ارتقای فرهنگ ترافیکی بی ‌شک به کاهش آمار سوانح رانندگی می ‌انجامد.

فرمانده پلیس راه گیلان یادآور شد: عامل مهم دیگری که در حوادث باید مد نظر داشت وسیله نقلیه است که در برخی از حوادث مرگبار مشکل فنی خودرو عامل اصلی بروز فاجعه است.

وی در ادامه وضعیت جاده ها را به عنوان سومین فاکتور مهم در کاهش تصادفات برشمرد و گفت: نصب علائم راهنمایی و رانندگی در مسیرهای بین شهری، تجهیز پایگاه های امداد و نجات جاده‌ ای و تعمیر و مراقبت ویژه از جاده ها از جمله عوامل مهمی است که می‌ تواند آمار تلفات رانندگی را کاهش دهد.

فرهنگ صحیح استفاده از پلهای عابرپیاده باید در بین آحاد مردم نهادینه شود

سیری همچنین با اعلام اینکه فرهنگ صحیح استفاده از پلهای عابر پیاده باید در بین آحاد مردم نهادینه شود، افزود: فرهنگ صحیح استفاده از پلهای عابرپیاده که سوی اداره راه و ترابری در جاده های استان گیلان نصب شده باید در بین آحاد مردم نهادینه شود.

وی ادامه داد: باتوجه به فراوانی تصادفات در بخش عابرپیاده و موتورسواران باید فرهنگ صحیح استفاده از پلهای عابرپیاده و اجرای طرحهای هدفمند جهت کاهش تلفات موتورسواران تلاش شود.