اخترشناسان معتقدند تلسکوپ فضایی کپلر با قدرت کنونی خود قادر خواهد بود اجرام شبه قمری فضایی را که ابعادی کوچکتر از زمین داشته و شانس قابل سکونت بودن آنها از سیاره های فراخورشیدی و شبه زمینی بسیار بیشتر است را بیابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ شکارچی سیاره سازمان ناسا - کپلر - با امید کشف سیاره ای شبه زمینی در مدار ستاره ای جدید در منظومه خورشیدی دیگری به فضا ارسال شده است. اکنون مطالعات جدید نشان می دهد این تکلسکوپ می تواند قمرهای قابل سکونتی را نیز در کنار چنین سیاره هایی کشف کند.

ماموریت اولیه کپلر کنترل هزاران ستاره با خصوصیات متغییر در تابش نور است تا شاید به این شکل بتواند سیاره ای را که با عبور خود از برابر ستاره مانع عبور نور می شود را شناسایی کند.

این تلسکوپ مدارگرد که در ماه مارچ به فضا ارسال شد در حال حاضر و طی 10 روز اول ماموریتش موفق به ردیابی سیاره فراخورشیدی عظیمی به نام HAT-P-7b شد این سیاره در گذشته توسط تلسکوپهای زمینی نیز ردیابی شده بود اما این رصد کپلر نشاندهنده عملکرد خوب این تلسکوپ در ردیابی سیاره ها به شمار می رود.

در حالی که رصدخانه های زمینی و حتی برخی از تلسکوپهای فضایی مانند هابل و اسپیتزر قادر به یافتن سیاره هایی در ابعاد سیاره مشتری هستند، کپلر اولین تلسکوپی است که توانایی ردیابی جهانهای ناشناخته ای در ابعاد سیاره زمین را دارا است بر همین اساس برخی از اخترشناسان معتقدند این تلسکوپ قدرتمند حتی قادر خواهد بود جرمهای شبه قمری را نیز شناسایی کند.

محققان دانشگاه کالج لندن روشی را برای ردیابی شبه قمرها پیشنهاد داده اند این محققان با مدل سازی تجهیزات کپلر قدرت سیگنالهایی را که یک جرم شبه قمر قابل سکونت ممکن است از خود بازتاب دهد را شبیه سازی کردند. قدرت گرانش این شبه قمر می تواند باعث حرکت متغییر سیاره در هنگام چرخش بر مدار ستاره اش شده و در نتیجه کپلر می تواند این تغییرات حرکتی را به ثبت برساند.

به اعتقاد اخترشناسان سیاره هایی در ابعاد سیاره زحل می توانند بهترین موقعیت را برای ردیابی شبه قمرها فراهم آورند زیرا این سیاره ها بسیار بزرگ بوده و می تواند میزان زیادی از نور ستاره را مسدود کند این به آن معنی خواهد بود چنین سیاره هایی از تغییر شدیدتری در حرکت مداری برخوردار خواهند بود.

بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، به گفته اخترشناسان تلسکوپ کپلر این توانایی را دارد که شبه قمرهایی با ابعاد کوچکتر از زمین را نیز ردیابی کند تعداد شبه قمرهای قابل سکونت در فضا در حدود میلیونها تخمین زده شده است و یافتن آنها می تواند فصلی جدید در حیات بشر را باز کند.