مشاور رئیس قوه قضائیه در سومین همایش تجلیل از خبرنگازان برتر محیط زیست گفت: حیات این نسل و نسل های آینده در جامعه به محیط زیست وابسته است. هر زیستگاه یک سرمایه علمی پژوهشی برای نسلهای آینده ماست اما متاسفانه ما پول نفت را تبدیل به زباله می کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر از سومین همایش تجلیل از مدیران مسئول، دبیران سرویس و خبرنگاران حوزه محیط زیست رسانه های کشور، حجت الاسلام دری نجف آبادی با اعلام گفت: طبیعت بستر حیات است. اگر طبیعت نباشد، حیات نیست. حیات سالم انسانها به طبیعت وابسته است. ای کاش چنین جلساتی بیشتر در زمینه فرهنگ سازی حفظ محیط زیست و منابع طبیعی تشکیل می شد.

مشاور عالی قوه قضاییه با اشاره به شیوع بیماریهایی نظیر آنفولانزای خوکی گفت: آلوده کردن محیط زیست مثل آلودگی آب و خاک و هوا، سبب آلوده شدن انسانها می شود و این آلودگیها آنچنان خطرناک است که می گویند اگر موجش فراگیر شود حدود دو میلیارد نفر را مبتلا خواهد کرد. اما بسیاری برای آنکه آرامش جامعه به هم نخورد ابعاد آن را بازگو نمی کنند.

دادستان سابق کل کشور افزود: پیش از انقلاب صنعتی تجاوز و تعدی به جنگلها و حیات وحش بسیار اندک بود اما انقلاب صنعتی سه اشکال را برای بشر در پی داشت. افزایش حجم تقاضای بشر در پی رشد صنعتی، امکانات وسیع تخریب و عدم احیا، بازسازی و اصلاح از آن جمله اند.

دری نجف آبادی با اشاره به مشکلات موجود در سطح کشور گفت: قاچاق چوب و غیرچوب مانند زغال، آتش سوزیهای سهوی و بعضا عمدی به دلیل اهداف حیوانی و مادی از معضلات کشور ماست.

مشاور رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کاشت درخت دو ماهه، کفاره قطع درخت 50 ساله نیست گفت: بسیار دیده ایم که کاج 50 ساله را قطع کرده و به جای آن یک کاج دو- سه ماهه می کارند. اما این عمل هرگز کفاره قطع درخت نیست. اگر قطع درخت ضرورت داشته باشد مخالف آن نیستیم. اما گاهی دیده می شود که در حاشیه اتوبان ها در پای درختان نفت می ریزند تا آنها را خشک کنند. 

دادستان سابق کل کشور گفت: امروز توتستانهای وسیع تهران به سیمان و آهن تبدیل شده است. آلودگی هوا در این شهر بیداد می کند. آلودگی آب و خاک نیز از دیگر معضلات این شهر است.