دورترین کهکشانی که تا به حال در جهان هستی شناسایی شده به همراه سیاهچاله ای عظیم در ابتدایی ترین بخشهای تاریخ شکل گیری جهان هستی شناسایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کهکشان که وسعتی برابر کهکشان راه شیری دارد در فاصله 12.8 بیلیون سال نوری قرار داشته و میزبان سیاهچاله فوق عظیمی است که ماده درون آن حداقل یک بیلیون بار بیشتر از خورشید است. این در حالی است که جهان هستی سنی برابر 13.7 بیلیون سال دارد و دورترین اجرام مانند این کهکشان در دورترین نقاط زمان پنهان شده و نور آنها پس از طی این مدت زمان به زمین می رسد.

نکته شگفت انگیز در اینجاست که کهکشانی به این عظمت زمانی که جهان تنها سنی برابر یک شانزدهم سن کنونی خود داشته وجود داشته است و سیاهچاله ای یک بیلیون بار عظیم تر از خورشید را در خود جا داده است. اخترشناسان دانشگاه هاوایی معتقدند این کهکشان و سیاهچاله اش با سرعتی بالا در جهان اولیه شکل گرفته اند.

رکورد پیشین دورترین کهکشان میزبان به سال 2005 تعلق دارد که کهکشانی در فاصله 12.5 بیلیون سال فاصله به ثبت رسید. دورترین سیاهچاله مجزایی که تا کنون کشف شده نیز در فاصله 13 بیلیون سال نوری به ثبت رسیده و در سال 2007 کشف شده است.

اخترشناسان قادر به دیدن سیاهچاله ها نیستند اما می توانند حضور آنها را به واسطه جرمی که آنها را احاطه کرده است درک کرده و گرانش آنها را محاسبه کنند. جمع آوری اطلاعات در رابطه با کهکشانهای میزبان سیاهچاله های عظیم می تواند برای درک راز طولانی مدت چگونه شکل گیری کهکشانها و سیاهچاله ها بسیار موثر باشد.

تا کنون مطالعه بر روی جهانهای دوردست به دلیل وجود نور کورکننده ای که از حواشی سیاهچاله ها متصاعد می شود بسیار مشکل بوده و امکان مشاهده نور ضعیف کهکشانها در برابر این نور شدید وجود نداشته است. همچنین بر خلاف سیاهچاله های کوچکتر که پس از مرگ یک ستاره به وجود می آیند، منشا سیاهچاله های عظیم همچنان ناشناخته باقی مانده است.

بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، دانشمندان به منظور مشاهده این پدیده دورافتاده از ابزاری به نام CCDs که بر روی دوربین تلسکوپ سوبارو واقع در مائونا کی نصب شده بود استفاده کردند.