عفت رئیسی سرحدی در گفتگو با مهر وجود عسل تقلبی، صنعتی و دست ساز در بازار را عاملی برای کاهش قیمت عسل دانست و افزود: متاسفانه به دلیل ضعف سیستم نظارتی، عسلهای دست ساز به راحتی وارد بازار شده و باعث صدمه زیادی به این صنف می شود.
وی با هشدار بر وجود این مشکل، گفت : برای مبارزه با ورود عسلهای دست ساز به بازار باید بخشی از سیستم نظارتی به تشکلها واگذار شود.
رئیسی سرحدی قیمت عسلهای صنعتی را به ازای هر کیلوگرم 2 هزار تومان اعلام کرد و افزود: عسلهای طبیعی باید حداقل به قیمت 9 هزار تومان به فروش برسد تا زنبوردار متضرر نشود.
مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشوردر ادامه از فروپاشی کندوها در سطح زنبورستانها دراین دوره نیز خبر داد و گفت: عارضه ccd همچنان در حال لطمه زدن به این صنعت است و این عارضه سبب کاهش بیش از 30 درصدی تولید در سالجاری شده است.
رئیسی سرحدی، گسترش عارضه ccd در سطح 70 درصد زنبورستانهای کشور را از معضلات این صنعت دانست و یاد آور شد: این عارضه از سال 86 در کندوها شایع شد. در سالجاری به دلیل بارندگی مناسب، گرده و شهد کافی در عرصه های طبیعی وجود داشت. در نتیجه در فصل بهار که زنبورهای بالغ با نسل جدید جایگزین می شدند میزان تلفات ناشی از این عارضه کاهش یافت.
وی در عین حال گفت: اما با نزدیک شدن به فصل پاییز و کاهش میزان شهد، متاسفانه شاهد افزایش فروپاشی کندوها می باشیم .
به گزارش مهر، بر اساس اعلام فائو چهار عامل آب، خاک، کود و گرده افشانی تامین کننده امنیت غذایی در یک کشور هستند.
به گفته این مسئول، آیا باید به غیر از اینکه تولید عسل دچار خدشه شود و هیچ اقدامی صورت نگیرد، سایر خدمات زنبور عسل که شامل گرده افشانی است و کمک به حفظ محیط زیست می باشد نادیده گرفته شود و منتظر عواقب بعدی این بی توجهی باشیم ؟
رئیسی سرحدی با اشاره به عدم پیگیری به وضع زنبورستانها، گفت: متاسفانه با وجود تلاش فراوان اتحادیه و ارسال نامه به معاونت راهبردی ریاست جمهوری توسط وزارت جهاد کشاورزی، حدود 3 ماه است که این نامه متوقف شده و هیچ پاسخی به اتحادیه زنبورداران ارسال نشده است.
وی با اشاره به مشکلات موجود در صنعت زنبورداری، گفت: متاسفانه زنبورداران ردیف بودجه ندارند و علیرغم تلاش اتحادیه برای بخشودگی بیمه ای، به دلیل تاثیر مثبت فعالین این صنف در امنیت غذایی کشور، تا کنون موفق به ایجاد تسیهلات مناسب برای زنبورداران نشده ایم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران میزان کندوهای موجود در کشور را 3 میلیون و 200 هزار مورد اعلام کرد و گفت: در سال گذشته برداشت و تولید عسل به طور متوسط از هر کندو 8 تا 10 کیلوگرم عسل برداشت شد اما در سالجاری به دلیل گسترش عارضه ccd میزان تولید عسل کاهش یافت به نحوی که در استانهای چهار محال و بختیاری واصفهان ، کهکیلویه و بویراحمد بر اساس اطلاعات ارسال شده، میزان برداشت در کندوها کمتر از 2 کیلوگرم و در برخی موارد صفر بوده است.