معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بی سابقه دانستن میزان کنونی ذخیره برق کشور، گفت: هم اکنون این ذخیره در حدود سه هزار مگاوات است.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ عباس علی آبادی در جمع خبرنگاران گفت: برنامه‌ریزی وزارت نیرو به نحوی بوده است که بتوان از پیک تابستان گذشته تا پیک امسال،  سه هزار و 838 مگاوات نیروگاه وارد شبکه شود.
 
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: هم اکنون سه هزار و 800 مگاوات محقق شده است، ضمن اینکه در حال حاضر با ذخیره ای که در شبکه وجود دارد، ‌نیازی به استفاده از نیروگاه های برق آبی نیست.
 
وی تصریح کرد: علیرغم بهره گیری از 5 هزار مگاوات تولید نیروگاههای برق آبی،‌ امسال برای تامین منابع آب کشاورزی و شرب پایین دست کرخه و دز استفاده شده است، ضن اینکه هر یک متر آبی که در کارون ذخیره می‌شود، حدود پنج برابر نسبت به کرخه و دز بازده برای تولید برق دارد.
 
علی آبادی گفت: برق صنعتی بسیار حساس و ظریف است و با کمترین غفلتی در بهترین شرایط ،‌ خاموشی به بار می دهد، این درحالی است که مهندسان صنعت برق کشور، تعمیرات نیروگاه‌ها را در سالجاری به سرعت انجام داده و بهترین وضعیت در 30 سال گذشته رقم خورده است.
 
وی اظهار داشت: برای پیک مصرف برق تابستان امسال عدد 40 هزار مگاواتی پیش‌بینی شده بود، درحالی که مصرف به 37 هزار و 500 مگاوات هم نرسید و این موضوع مدیریت شد، ولی در پیک روز نسبت به سال گذشته رشد مصرف داشتیم.
 
به گفته علی آبادی، در بخش توزیع هم کارهای خوبی انجام شد و توانستیم تلفات شبکه را حدود یک درصد و شاید بیشتر و در بعضی مناطق تا چهار درصد کاهش دهیم که در مجموع موجب شد حدود یک درصد نسبت به سال گذشته کاهش تلفات داشته باشیم که اگر این چند اقدام برای صنعت برق راهنمای عمل باشد، مطمئن هستم که مشکل نخواهیم داشت.
 
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح قیمت برق، گفت: هم اکنون اقتصاد برق تکلیفی است، یعنی برق را با یک قیمت تعیین شده به فروش می رساند اما مردم باید بدانند که این اقتصاد دوام نخواهد شد.
 
به گفته علی آبادی، برق نه تنها نباید آویزان اقتصاد کشور باشد، بلکه باید برای کشور یک پشتوانه مالی باشد و بتواند به بخش‌های دیگر اقتصاد کمک کند و موتور محرکه اقتصاد کشور باشد. در دنیا از این محل مالیات می‌گیرند و این مالیات صرف وسعت بخش‌های دیگر می‌شود، اما متاسفانه در حال حاضر ما در این بخش یارانه می‌دهیم و با این کار مصرف کننده را به مصرف بیش‌تر برق تشویق می‌کنیم.