به گزارش خبرگزاری مهر، جعفر تشکری هاشمی افزود: با آغاز سال تحصیلی جدید و افزایش تعداد سفرهای روزانه حدود یک میلیون و 700 هزار جابجایی با مترو، چهار میلیون و 300 هزار جابجایی توسط اتوبوسرانی و حدود پنج میلیون جابجایی به وسیله تاکسیرانی محقق خواهد شد.
|
هاشمی تشکری |
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه 30 درصد از سفرهای شهر تهران سفرهای دانش آموزی و دانشجویی است گفت: بخشی سفرهای آموزشی در طی تابستان هم صورت می گیرد اما با آغاز مهرماه 25 درصد به حجم سفرهای روزانه به دلیل شروع مجدد این سفرها افزوده می شود که باید با برنامه ریزی از ترافیک و ازدحام ناشی از آن تا حد ممکن بکاهیم.
برپایه این گزارش، با آغاز مهر ماه در شهر تهران روزانه مجموعا 5/15 میلیون سفر و به عبارتی 21 میلیون جابجایی صورت می گیرد که در این میان ناوگان حمل ونقل عمومی 11 میلیون جابجایی را برعهده خواهد گرفت و سایر جابجایی ها با وسایل نقلیه شخصی، موتورسیکلتها، وانت بارها، سرویس ادارات و... صورت می گیرد.
تشکری هاشمی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش 25 درصدی ترافیک ضمن تاکید بر استفاده از وسایل نقلیه عمومی تمهیدات ویژه ای برای کاهش سفرها با وسایل نقلیه شخصی در نظر گرفته شده است که یکی از آنها تشویق دانش آموزان و دانشجویان به استفاده از دوچرخه است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: در سطح مناطق 8 و 22 امکانات لازم برای استفاده از دوچرخه در سفرهای روزانه وجود دارد و دانش آموزان و دانشجویان از جمله دانشجویان دانشگاه علم و صنعت می توانند از دوچرخه برای رسیدن به مراکز آموزشی خود استفاده کنند.
تشکری هاشمی تاکید کرد: اگر استقبال از دوچرخه سواری، در مدارس و دانشگاههای سایر مناطق تهران نیز وجود داشته باشد می توانیم متناسب با درخواستها، امکانات تردد با دوچرخه برای دانش آموزان و دانشجویان را در تمام مناطق فراهم کنیم.
وی افزود: برای هر آموزشگاه یا مرکز آموزشی که خواهان تسهیلات دوچرخه سواری باشند امکان ارائه تسهیلات دوچرخه سواری وجود دارد تا دانش آموزان و دانشجویان به جای وسایل نقلیه شخصی با دوچرخه سفر کرده و ضمن کاهش ترافیک به کاهش آلودگی هوا کمک کنند.
معاون شهردار تهران گفت: می توانیم ایستگاههای دوچرخه را در مسیر بین مراکز آموزشی با ایستگاههای مترو و اتوبوسرانی ایجاد کنیم تا دانشجویان و دانش آموزان با وسایل نقلیه عمومی و دوچرخه سفرهای با مسافت زیاد را هم به راحتی طی کنند.
تشکری هاشمی در ادامه در پاسخ به این سئوال که با توجه به آغاز مهرماه و به تصویب نرسیدن طرح تغییر ساعات کاری ادارت و مدارس آیا این طرح امسال نیز به دست فراموشی سپرده می شود گفت: اصلاح ساعات کاری و ایجاد فاصله معنا دار بین موج سفرها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است حال اگر به دلیل تغییرات در وزارت کشور و شورای عالی ترافیک روند تصویب این طرح با تاخیر مواجه شده این بدان معنا نیست که اجرای طرح منتفی شود.
وی ادامه داد: ما همچنان امیدواریم این طرح با اولویت به تصویب برسد و با ایجاد فاصله بین موج سفرها شاهد تسهیل ترددها و کاهش ترافیک در ساعات اوج باشیم.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: طرح تغییر ساعات کاری ادارت و مدارس طرحی مختص به مهر ماه نیست و استمرار این تغییرات در تمام طول سال ضروری و مفید خواهد بود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: امیدواریم این طرح هرچه سریعتر مراحل تصویب و اجرا را پشت سر بگذارد تا در نیمه دوم سال که حجم سفرها نسبت به نیمه اول افزایش می یابد ترافیک روان تری را داشته باشیم.