به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه البیان امروز در مطلبی با اشاره به روند صلح خاورمیانه و گردنکشی و قلدرمآبی های رژیم صهیونیستی درقبال این مسئله و همچنین روابط آمریکا با اسرائیل این سوال را مطرح می کند که آیا براستی باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا تمایل دارد که اسرائیل را به صورت جدی و تاثیر گذار تحت فشار قرار دهد تا به قوانین بین المللی در راستای پس دادن حق و حقوق سرنوشت ساز ملت فلسطین پاسخ دهد؟
احمد عمرابی نویسنده این مقاله که با عنوان " اسرائیل و استقلال آمریکا " منتشر شده است، در ادامه این سوال را می پرسد اگر باراک اوباما تمایلی برای انجام چنین اقدامی داشته باشد آیا به راستی توان انجام آن را دارد؟
هفته گذشته پروفسور " پیر رادوکوس" یکی از نویسندگان فرانسوی در مقاله ای که در روزنامه هرالد تریبیون منتشر شد، این سوال را مطرح کرده بود و همچنین این مسائل را بازگو کرد که راه های عملی در برابر باراک اوباما وجود دارد که می تواند در قبال تعامل و برخورد با رژیم اسرائیل از آنها به کار گیرد که از جمله آن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1- آمریکا توانایی آن را دارد که از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد به نفع اسرائیل استفاده نکند به گونه ای که در نهایت منجر به انزوای دیپلماسی اسرائیل می شود.
2-دولت آمریکا می تواند به تدریج سطح همکاری امنیتی خود را در زمینه های مهمی که اسرائیل به آمریکا تکیه دارد مانند زمینه های اطلاعاتی ، هوا و فضا و ارتباطات و همچنین هسته ای کاهش دهد.
3- همچنین سران کاخ سفید می توانند دائما بر ضرورت پیوستن اسرائیل به معاهده NPT با هدف ممانعت از انتشار سلاح هسته ای اصرار بورزند که درنهایت اسرائیل مجبور به اعتراف به زرادخانه های هسته ای خود بشود و درعین حال آمریکا باید دست از مخالفت خود با برنامه هسته ای دیگر کشورها مانند ایران بردارد.
پروفسور رادوکس در ادامه تاکید دارد که علاوه بر این راهکارها راهی دیگر وجود دارد که در صورت به کارگیری از آن نیازی به راه های مطرح شده نیست و آن این است که دولت اوباما باید این مسئله را به اسرائیل بفهماند که منافع استراتژیکی و راهبردی واشنگتن و تل آویو الزاما مطابق یکدیگر نیست. بنابراین بر اساس این اصل دولت آمریکا می تواند اسرائیل را از فحوای مذاکرات خود با ایران دور کند و سران صهیونیستی را از مذاکرات (آتی ) خود با دولت ایران مطلع نکند.
نویسنده در ادامه بار دیگر می پرسد که شاید اوباما این راهکارها را درک کند و حتی شاید هم متمایل به استفاده از آن به منظور استقلال سیاست های آمریکا در جهت منافع ملی ملت آمریکا باشد اما آیا می تواند در برابر واکنش های داخلی در صورت اجرای این راهکارها مقاومت کند؟
احمد عمرابی همچنین خاطر نشان می سازد: در صورتی که اوباما بخواهد راهکارهای مذکور را شروع کند قطعا این اقدام وی از سوی یهودیان حمله ای خطرناک علیه امنیت اسرائیل تلقی می شود و در ادامه این سازمان های یهودی در برابر کاخ سفید می ایستند و بالطبع سرنوشت باراک اوباما هم مانند جان کندی رئیس جمهور اسبق آمریکا می شود.