وی در تاریخ 17 شهریور ماه با حضور در دانشگاه شهید بهشتی در مراسم معارفه خود شرکت کرد و به طور رسمی پا به عرصه مدیریت ارشد وزارت علوم نهاد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم معارفه خود در دانشگاه شهید بهشتی فضای موجود در دانشگاهها را فضای مناسبی توصیف کرد و افزود: دانشجویان و فرهیختگان ما بسیار هوشیار هستند و حتما هیچ مسئله خاصی نخواهیم داشت.
وی در این مراسم با تأکید براینکه در دغدغفه دین دارم گفت: اگر قرار باشد دانشگاه اسلامی داشته باشیم باید این دو سئوال در تمامی اخلاق، رفتار و فضای دانشگاه مطرح باشد و اگر این سئوالات در دانشگاهها متبلور شد حتما به اهداف می رسیم.
کامران دانشجو در مدت کوتاه فعالیتش در وزارت علوم دیدارهای متعددی با دانشگاهیان داشته که این امر می تواند شروعی موفق برای وزیری باشد که با علم و دانشگاهیان سر و کار دارد.
دانشجو به طور حتم در این دیدارها به دنبال یافتن مشکلات و کاستیها و انتظارات است تا بر پایه آن برای چهار سال فعالیت برنامه ریزی کارآمدی داشته باشد. ضمن اینکه وی در این دیدارها اعتقادات و سیاستهای خود را برای دانشگاهیان تصریح می کند تا هماهنگی لازم برای فعالیت دانشگاهها و مراکز پژوهشی صورت گیرد.
کامران دانشجو از زمان آغاز به کار در وزارت علوم تاکنون طی دیدارهایی با روسای دانشگاههای استان تهران، هیئت رئیسه دانشگاههای شهید بهشتی و صنعتی امیرکبیر، در دیدار با برخی اعضای هیئت علمی دانشگاههای علم و صنعت و تهران، روسای دانشگاههای کشور، اعضای شورای مرکزی سازمان بسیج اساتید، اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسان، اعضای شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت و اعضای شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان به بیان دیدگاههای خود پرداخته است.
کامران دانشجو اولین بار پس از معارفه در جمع دانشگاهیان در دیدار با روسای دانشگاههای استان تهران بر آمادگی کامل کلیه دانشگاهها برای آغاز سال تحصیلی تأکید کرد و گفت: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در اول مهر ماه باز می شوند.
توجه به دغدغه های دانشجویان در مسائل آموزشی و صنفی
دانشجو در این مراسم شایعه هرگونه تأخیر در شروع سال تحصیلی دانشگاهها را القاء دشمنان نظام اسلامی دانست و توجه به دغدغه های دانشجویان در مسائل آموزشی و صنفی را ضروری عنوان کرد.
ضرورت پذیرش تضارب آراء
وی همچنین در دیدار با برخی اعضای هیئت علمی دانشگاههای علم و صنعت و تهران با اشاره به ضرورت پذیرش تضارب آراء، تعامل و همدلی اعضای هیأت علمی، مسئولین، کارکنان دانشگاهها و دانشجویان را برای توسعه و پیشرفت علمی و نهادینه کردن ارزشهای دینی ضروری دانست.
سرعت در فرایند دستیابی به اهداف چشم انداز
وزیر علوم در دیدار با هیئت رئیسه دانشگاه صنعتی امیرکبیر اقتدار ملی را در پرتو اقتدار علمی توصیف کرد و گفت: امروز دانایی توانایی را در پی دارد و کشوری که از توان علمی بالایی برخوردار است قدرتمند به شمار می آید و فرآیند دستیابی به قدرت اول منطقه ای که در سند چشم انداز 20 ساله تدوین شده است باید به همت دانشگاهیان و با سرعت بیشتری دنبال شود.
پاسخگویی به شبهات دانشجویان
وی در اولین دیدار رسمی خود با روسای دانشگاه و مسئولین آموزش عالی کشور پاسخگویی به شبهات دانشجویان را از اولویتهای اساسی مسئولان دانشگاهها دانست و تاکید کرد: ایجاد شبهه و سئوال در اذهان دانشجویان امری طبیعی است و مسئولان امر در درون دانشگاهها با پاسخگویی منطقی وعلمی رفع شبهه کنند و نگذارند شبهه ای بی پاسخ بماند.
انس و الفت بین استاد و دانشجو
وزیر علوم انس و الفت بین استاد و دانشجو را عامل ارتقا و رشد دانشجو در ابعاد علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانست و افزود: فعالیتهای پژوهشی در مراکز علمی بدون برنامه ریزی و هدفمندی اثر بخشی نخواهد داشت و باید فعالیتهای پژوهشی در مسیر حل مشکلات کشور باشد و اولویت های منطقه ای و ملی بر حسب نیاز کشور لحاظ شود.
عدم جناحی بودن فعالیت های وزارت علوم
وی بر عدم جناحی بودن فعالیتهای وزارت علوم تاکید کرد و گفت: وزارت علوم جناحی نداریم فعالیتهای این وزارتخانه در راستای اهداف نظام قرار دارد و از تمام نیروهای نخبه و وفادار به انقلاب اسلامی به دور از نگاه های حزبی، جناحی و سیاسی در جهت ارتقای جایگاه آموزش، پژوهش و فناوری استفاده خواهیم کرد.
ارتباط اخلاقی و معنوی با دانشجویان توسط اساتید
کامران دانشجو در دیدار با هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در نظام آموزشی ما ارتباط اخلاقی و معنوی با دانشجویان جزء وظایف اساتید تلقی نشده است گفت: در صورت لحاظ جنبه های اخلاقی و تربیتی در روابط اساتید با دانشجویان فضای دانشگاه به شکل گسترده ای تلطیف می شود.
تلاش برای ایجاد دانشگاه ارزش مدار
وی با تاکید براینکه گسترش فضای معنوی و اخلاقی در دانشگاهها یک ضرورت است، گفت: تلاش برای ایجاد دانشگاه ارزش مدار هیچگونه منافاتی با تلاش همه جانبه برای کسب دستاوردهای علمی و پژوهشی و فناوری نوین ندارد بلکه صرفا جهت گیریهای علمی و آموزشی را هدفمند می سازد.
دانشجو افزود: بازنگری در آیین نامه های ارتقاء اساتید، تدوین دروسی نظیر" آینده پژوهی" و "تجاری سازی علم" از برنامه های پیش روی وزارت علوم در دوره جدید است.
دغدغه دین علم را نیز در بر می گیرد
وی در دیداری که با اعضای شورای مرکزی سازمان بسیج اساتید گفت: وقتی می گوییم دغدغه دین داریم و به دنبال ایجاد فضای مناسب برای پررنگ شدن دین در مراکز علمی هستیم که مطمئنا این دغدغه علم را نیز در بر می گیرد.
وزیر علوم گفت: هر روز که بر عمر جوامع افزوده می شود نیاز به دین و اخلاق بیشتر احساس شده و امروز دنیا بیش از هر چیز به معنویات و اخلاق نیازمند است.
کامران دانشجو در دیدار با تعدادی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسان دانشگاهها پیاده نظام جریان ها و گروه های سیاسی خارج از دانشگاه شدن را در شأن دانشگاهها ندانست.
وی در این برنامه با تأکید بر پیگیری حوادث کوی دانشگاه و برخورد قاطعانه با عوامل آن افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری موضوع کوی دانشگاه در حال رسیدگی است اما مسائل کوی دانشگاه و کهریزک نباید ما را از اصل موضوع یعنی اینکه دشمن درصدد است عمود خیمه انقلاب که همان ولایت فقیه است را از بین ببرد غافل کند.
آزاداندیشی در درون دانشگاهها یک اصل است
وزیر علوم همچنین طی دیداری با اعضای شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت آزاد اندیشی در درون دانشگاهها را یک اصل عنوان کرد و گفت: دانشگاه نباید به پایگاه جریان سیاسی تبدیل شود.
وی دانشگاه را پایگاه تحصیل توامان علم و دین دانست و گفت: تبدیل دانشگاه و جریانات دانشجویی به ابزاری برای گروههای سیاسی خارج از دانشگاه دانشجویان را از نقد واقیعات دور می سازد و فضای آموزشی و پژوهشی را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.
تغییر محتوی دروس و نگرشها در علوم انسانی
در دیدار کامران دانشجو با نمایندگانی از دو تشکل جنبش عدالتخواه دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت بر ضرورت موضوعاتی نظیر سعه صدر در رفتار مسئولین دانشگاهها و درک صحیح از مسائل دانشجویی، فرهنگی و سیاسی توسط آنان، تغییر محتوی دروس و نگرشها در حوزه علوم انسانی، توجه به حقوق عمومی دانشجویان و باز تعریف فعالیتهای فرهنگی با پشتوانه نظری مناسب تاکید شد.
توجه به تشکلهای دانشجویی در جهت گیری برنامه ریزی در حوزه های فرهنگی اجتماعی دانشگاهها
وی در دیدار با اعضای شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز با اشاره به ضرورت توسعه فعالیتهای فرهنگی اجتماعی در دانشگاهها گفت: تشکلهای دانشجویی باید نقش موتور متحرک توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها را داشته باشند و لذا جهت گیری برنامه ریزی در حوزه های فرهنگی اجتماعی دانشگاهها به این سمت خواهد بود.