به گزارش خبرنگار مهر، قدرت الله نصیری امروز در نشستی خبری در رابطه با آخرین وضعیت اجرای طرحهای جمع آوری گازهای گلخانه ای تولید شده توسط واحدهای بهره برداری نفت، گاز و مجتمع های پتروشیمی و ایجاد درآمدهای ملی طرحهای "سی دی ام"، گفت: یکی از سیاستهای کلی وزارت نفت کاهش گازهای گلخانه ای تولید شده در واحدهای زیر مجموعه خود است.
وی با بیان اینکه جمع آوری گازهای گلخانه ای و اجرای طرحهای سی دی ام مزیتهای متعدد زیست محیطی و اقتصادی به همراه دارد، تصریح کرد: کاهش گازهای گلخانه ای، جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، بهینه سازی مصرف انرژی و ایجاد درامد از مهمترین مزیتهای اجرای این طرح است.
این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون مطالعات و امکان سنجی اجرای این طرحهای زیست محیطی حداقل در یکصد مجتمع پتروشیمی انجام شده است، بیان کرد: هم اکنون اجرای این طرح در مجتمع پتروشیمی شیراز در حال انجام بوده که قرار است سالانه حدود 300 هزار تن گازهای گلخانه ای آن جمع آوری شود.
به گفته نصیری اجرای این طرح در پتروشیمی های بندر امام و پتروشیمی های بندر ماهشر نیز از قابلیت اجرایی بالایی برخوردار است. مدیر کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت یادآور شد: مطالعات انجام شده حاکی از آن است که اجرای طرحهای سی دی ام در واحدهای پتروشیمی سالانه حداقل یکصد میلیون یورو درآمد زایی به همراه داشته باشد.
عدم النفع 4 میلیارد دلاری سوختن گازهای همراه
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر پتانسیل اجرای حدود یک میلیارد دلار طرحهای سی دی ام در طرحهای مختلف صنعت نفت وجود دارد، گفت: سالانه حدود 22 میلیارد متر مکعب گاز همراه نفت در طرحهای مختلف صنعت نفت می سوزد که با احتساب قیمت گاز وارداتی ترکمنستان سالانه از عدم جمع آوری این میزان گاز 3.5 تا 4 میلیارد دلار عدن النفع نصیب کشور می شود.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به اجرای طرح ان جی ال خارگ، یادآور شد: با امضای قرارداد با یک شرکت نروژی در این طرح در صورت اجرا سالانه حدود 500 میلیون دلار درآمد نصیب کشور خواهد شد.
نصیری همچنین با اشاره به اجرای طرح ان جی ال سیری گفت: با اجرای این طرح نیز با امضای قرارداد با شرکت استات اویل هیدرو نروژ سالانه حدود 500 میلیون دلار درآمد نصیب کشور می شود.
عدم النفع 500 میلیون دلاری در طرح جمع آوری گازهای همراه آماک
مدیر کل "اچ اس ای" وزارت نفت همچنین با بیان اینکه طرح جمع آوری گازهای همراه آماک با وجود کاهش دهنده میزان گازهای گلخانه ای اما در طرح های سی دی ام به ثبت نرسیده است، یادآور شد: اگر می توانستیم این طرح را از ابتدا به ثبت برسانیم سالانه 500 میلیون دلار درآمد نیز در این طرح نصیب کشور می شد.
به گزارش مهر، این مقام مسئول در ادامه از برگزاری اولین کنفرانس بازار کربن و مکانیسم توسعه پاک در پتروشیمی و صنایع مرتبط خبر داد و افزود: در این گردهمایی دو روزه کلیه واحدهای پتروشیمی ایران حضور می یابند.
مدیر کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت با اشاره به ارسال 200 مقاله به دبیر خانه این کنفرانس، تصریح کرد: تعداد 20 مقاله پذیرش شده که در این کنفرانس ارائه خواهد شد.
گفتنی است، نخستین کنفرانس بازار کربن و مکانیسم توسعه پاک در پتروشیمی و صنایع مرتبط با حضور عادل نژاد سلیم معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی برگزار میشود.