رئیس آموزش و پرورش کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: هم اکنون در کرمان بیش از 800 مدرسه داریم که آمار آنها زیر 15 نفر دانش آموز است و برخی مدارس با جمعیت بالای دانش آموزی مواجه هستند. این در حالیست که تشکیل هر کلاس درس میلیونها تومان هزینه دارد.
فتحی با اشاره به خشکسالی در جنوب کرمان خاطرنشان کرد: کم آبی و خشکسالی در جنوب استان کرمان بر بحث آموزش نیز تاثیر گذاشته و مشکلاتی را موجب شده است به گونه ای که آمار و ترکیب جمعیتی مناطق مختلف به دلیل کوچ مردم تغییر یافته است و برخی مدارس در مناطق کم آب استان خالی از دانش آموز شده است و در برخی مدارس نیز شاهد رشد بی رویه و غیرمعقول هستیم.
وی افزود: برای حل این مشکلات طرح روستا مرکزی نیز اجرا شده است که اجرای این طرح نیز با مقاومت خانواده ها به خصوص در زمینه دختران دانش آموز مواجه شده است.
وی گفت: در این طرح آموزش و پرورش با حمل و نقل رایگان دانش آموزان را از مناطق مختلف برای تحصیل به مقصد روستای مورد نظر برعهده دارد.
بیش از 3 هزار مدرسه در کرمان عمر بالای 30 سال دارند
وی با اشاره به پراکندگی جمعیت در جنوب استان کرمان افزود: در استان 7 هزار و 245 مدرسه وجود دارد که تعداد قابل توجهی از این مدارس در جنوب کرمان واقع شده اند که به دلیل این پراکندگی تعداد دانش آموزان در هر کلاسها پائین آمده است.
وی گفت: طبق آمار بیش از سه هزار مدرسه در کرمان قدمت بالای 30 سال دارند که تعداد زیادی از این مدارس در جنوب استان وجود دارند.
رئیس آموزش و پرورش کرمان در خصوص وضعیت مدارس استان اضافه کرد: در کنار طرح 4 میلیارد تومانی برای بازسازی و مقام سازی مدارس در کرمان در قالب طرح کپرزدایی نیز بسیاری از مدارس در جنوب کرمان ساماندهی شده اند و شاهد کاهش چشمگیر اینگونه مدارس در مناطق محروم استان هستیم.
فتحی با اشاره به لزوم برنامه زمانبندی شده و وجود اعتبارات قابل قبول برای بالا بردن کمیت و کیفیت مدارس ابراز امیدواری کرد: با اجرای این طرح ها بزودی فضای کامل و استاندارد برای همه دانش آموزان در سراسر استان کرمان فراهم شود.
رفع محرومیت در جنوب استان به عزم ملی نیاز دارد
وی با اشاره به برخی محرومیت ها در جنوب کرمان گفت: برطرف کردن محرومیتهای جنوب کرمان نیازمند عزم جدی است و باید به این نکته نیز توجه داشت که وجود 29 هزار کلاس درس برای 570 هزار دانش آموز نیز یک هزینه سنگین و بار زیادی را به وجود می آورد.
فتحی گفت: برای ایجاد مدارس بهتر سعی شده است اعتبارات مناسبی جذب شود اما به رغم صرف هزینه های زیاد در بحث نوسازی و مقاوم سازی مدارس هنوز با کمبودهایی مواجه هستیم.
فتحی اضافه کرد: در استان کرمان 570 هزار دانش آموز در بیش از 29 هزار کلاس درس و با خدمت رسانی 45 هزار نفر پرسنل آموزشی و اداری مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: از این تعداد دانش آموز 50 هزار نفر در سال جاری در قالب دو هزار و 177 کلاس وارد سیستم آموزش و پرورش شده اند.
فتحی عنوان کرد: استان کرمان پهناورترین استان کشور با 180 هزار کیلومتر مربع وسعت و دو میلیون و 700 هزار نفر جمعیت است که همین پراکندگی جمعیت موجب بروز مشکلاتی در ارائه خدمات آموزشی است.