استان تهران - خبرگزاری مهر: معاون آموزش و نوآوری سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفت: ارزشیابی با روش مقیاس نمره ای که حدود 84 سال در ایران رایج بوده به ارزشیابی توصیفی تغییر یافت.

حمیدرضا مشهدی عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در ارزشیابی با مقیاس نمره ای معلمان فقط نتایج آزمون ها را بر اساس آن مقیاس به دانش آموزان و والدین بازخورد می دادند که این مشکل بازخورد به دلیل ابهام در تفسیر آن تصویر درست و دقیقی از وضعیت یادگیری دانش آموزان ارائه نمی داد.

وی افزود: همچنین با وجود فواصل کم بین نمره (25/0، 5/0، 75/0) سبب رقابت شدید بین دانش آموزان و افزایش استرس و اضطراب در بین کودکان می شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم ارزشیابی جزء لاینفک آموزش و در خدمت یادگیری و بهبود آن باشد، در این صورت باید ارزشیابی با روش مقیاس نمره ای جای خود را به ارزشیابی کیفی و توصیفی بدهد، زیرا در این روش زمان ارزشیابی یکسال تحصیلی و مقیاس آن (بیش از حد انتظار، در حد انتظار، نزدیک به انتظار، نیازمند به تلاش بیشتر) تقسیم شده است.

مشهدی عباسی ادامه داد: ارزشیابی کیفی مزایایی از جمله انعطاف پذیری، کم کردن رقابت کاذب را به همراه داشته و بیشترین فعالیت ارزشیابی معلم همگام با جریان یاددهی - یادگیری صورت می گیرد.

معاون آموزش و نوآوری یادآور شد: از سال تحصیلی 83-1382 برای اولین بار ارزشیابی توصیفی مجوز اجرای آزمایشی را از شورای عالی آموزش و پرورش دریافت و پس از اجرا و پژوهش درخصوص اثربخشی آن در سال تحصیلی 88-87 در 30 درصد کلاس های اول در سراسر کشور به اجرا درآمد.

این مسئول عنوان کرد: در سال تحصیلی جاری (89-88) در 100 درصد کلاس های اول و دوم در شهرستان های استان تهران طرح فوق به اجرا درخواهد آمد.

مشهدی عباسی گفت: جهت آشنایی معلمان، دوره آموزشی 30 ساعته در شهریور ماه برگزار و برای مدیران مدارس نیز دوره 20 ساعته از نیمه دوم مهرماه برگزار می شود.