به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین و آخرین بخش متن یادداشتهای حجت الاسلام میر تاج الدینی به این شرح است:
گشتی در شهر نیویورک
روز جمعه با آقای دکتر ذبیحی با هم گشتی در شهر نیویورک و بازدید از بعضی مراکز تاریخی داشتیم. روز قبل از موزه تاریخی نیویورک به همراه آقای رسائی بازدید کرده بودیم در این موزه برای هر قاره یا کشورهای مهم جهان بخشی از سالنهای بزرگ را اختصاص داده بودند ، مثل اروپا، یونان، چین، آفریقا ، هند و از جمله در طبقه دوم سالن بزرگی برای ایران اختصاص داشت که آثار باستانی و تاریخی از ایران مثل مهرهای سنگی، ظروف چینی زیبا و قدیمی، سنگ نبشته ها و یک تخته قالی کاشان مربوط به حدود صد سال قبل در آن به نمایش گذاشته بودند.
نکته قابل توجه ، نقشه ای از جهان در یکی از سالنهای موزه نیویورک بود که در آن از خلیج فارس اسم برده بود از این نوع نقشه های جغرافیایی قدیمی در اقصی نقاط عالم وجود دارد قبلا در موزه استانبول هم دیده ام و شواهد و مستندات خوبی برای حقانیت ایران در این موضوع است به همراه آقای رسایی از نقشه جغرافیایی عکس تهیه کردیم.
در ادامه بازدید از شهر نیویورک به همراه آقای ذبیحی از مقابل موزه فوق رد شدیم در کنار رودخانه بزرگ نیویورک که بین ایالت نیویورک و نیوجرسی قرار دارد و تا کانادا ادامه دارد، رودخانه بزرگی است که کشتی های بزرگ در آن جریان دارد و پلهای بزرگی روی آن ساخته اند و تونل زیر آب و طولانی هم در بعضی قسمت ها، دو طرف شهر بزرگ نیویورک را به هم وصل می کند.
در ساحل این رودخانه کشتی جنگی باقیمانده از جنگ جهانی دوم را برای بازدید علاقه مندان و توریست ها قرار داده اند و ساختمان های بزرگی اطراف آن ساخته اند.
نیویورک نامی مشترک برای ایالت ، شهرستان و شهری است که در شمال شرق ایالت متحده قرار دارد بر اساس آمار 1990 ، جمعیت 5 بخش نیویورک 7.3 میلیون نفر بوده که 4 میلیون نفر آن را سفیدپوستان و بقیه را سیاهپوستان ، آمریکای لاتینی، آسیایی ها و سرخپوستان تشکیل داده اند.
نیویورک دارای 5 بخش بود که جزیره منهتن معروف ترین بخشها که همان شهر نیویورک است و در کنار رودخانه هادسین (Hudsun River) و شعبه شرقی آن یعنی (East River) قرار دارد. این جزیره دارای سه قسمت عمده است، قسمت اصلی شهر مرکز تجاری و بورس سهام قسمت وسطای شهر مرکز فرهنگی و بین المللی و قسمت علیای شهر محل سکونت سیاهپوستان و رنگین پوستان است.
پوسته ارضی بخش وسطی و سفلای جزیره که از سنگ خارا است امکان ساخت برجهای بسیار بلند را در این دو قسمت فراهم ساخته است . سازمان ملل متحد، دفاتر اغلب نمایندگی های دائم، اغلب هتل ها در این قسمت قرار دارد. قسمت مرکزی شهر مرکز تجاری و معاملات سهام است و دو برج بلند 110 طبقه مرکز تجاری (Word Trade center) قرار داشت که طی عملیات تروریستی 11 سپتامبر 2001 منهدم گردید ، در این برجها 50 هزار نفر مشغول کار بوده اند.
جزیره آزادی که مجسمه ای به همین نام بر آن نصب شده است در فاصله کوتاهی از قسمت جنوبی جزیره منهتن (Manhattan) قرار دارد ، هزینه ساخت این مجسمه را مردم فرانسه پرداخت کرده و روز 4 ژوئیه 1886 - سالروز استقلال ایالت متحده - آن را به مردم آمریکا هدیه کردند.
در قسمت علیای جزیره، عمدتا سیاهپوستان و رنگین پوستان سکونت دارند و محله "هارلم" در این منطقه معروفیت بیشتری دارد ساکنان این ناحیه عمدتا فقیرتر از سایر جزیره نشینان هستند فقط قسمت غربی این منطقه که دانشگاه کلمبیا در آن قرار دارد بافت فرهنگی و اجتماعی متفاوتی دارد . پارک مرکزی نیویورک یکی از بزرگترین پارکهای دنیا است که طول آن به چند کیلومتر می رسد که بافت طبیعی جنگلی و مصنوعی دارد- خیابانهای بخش وسطای شهر بصورت شمالی - جنوبی و شرقی - غربی می باشد که اولی "اونیو Avenuv" و دومی را "استریت street" که خیابانهای کوچکی است می نامند و معمولا با شماره نامگذاری کرده اند.
نیویورک دارای دهها خط مترو و اتوبوسرانی است که میلیونها نفر توسط آنها در روزهای کاری جابجا می شوند و در عین حال خیابانهای شهر پر از ماشین است که ترافیک سنگینی در آنها جریان دارد و روی این جهت خیابانهای مرکز شهر و اطراف ساختمان سازمان ملل طرح ترافیک اجرا کرده اند.
12هزار تاکسی در شهر در تردد هستند که رانندگان آنها از ملیت های مختلف است و روی تاکسی ها تابلوهای بزرگ تبلیغاتی نصب کرده اند و تابلوهای سیار تبلیغاتی محسوب می شود.
این شهر یکی از مراکز عمده فرهنگی ، علمی و هنری و محل استقرار موزه های معروف تاریخی و گونه های زیستی در ایالات متحده بوده و تنوع جمعیتی عملا تجمع فرهنگها و فعالیت های فرهنگی از چهارگوشه جهان را بدنبال دارد. نمادهای فرهنگ ابتذال، موضوعی است که بر همه فرهنگ های موجود در آمریکا غلبه پیدا کرده و رنگ آن را به خود گرفته اند.
نیویورک از جهت اقتصادی و تولید ناخالصی از ایالت های اول آمریکا به حساب می آید و در گزارشها آمده است که حجم فعالیت های روزانه مالی در بازار سهام شهر نیویورک بیش از یک تریلیون دلار می باشد و به همین دلیل این شهر" مرکز مالی" جهان لقب گرفته است.
آب و هوای نیویورک به دلیل اثرات متقابل سه اقیانوس منجمد شمالی- اطلس و کبیر و نیز بیابانهای مرکز ایالت متحده بسیار متغیر است. ایالت نیویورک را با عناوین "امپراطوری Empire" و "سیب بزرگ The Big Apple" نیز می خوانند.
با ماشین از بخش پارک بزرگی مرکزی در چند قسمت شهر عبور کردیم بعضی قسمت های پارک برای زیست حیوانات مثل سنجاب محصور شده بود. می گفتند این پارک از وقت غروب بسته می شود چون هیچگونه امنیتی در آن وجود ندارد و شب ها قتل های زیادی در آن اتفاق افتاده است.
به قسمت مرکزی شهر محل برجهای دوقلو رفتیم و در این محل از ماشین پیاده شدیم و به کلیسایی که نزدیکی این محل قرار دارد و می گویند بهنگام حادثه 11 سپتامبر مردم به آنجا پناه آورده بودند، رفتیم. کلیسا که در وسط میدان قرار دارد حیاطش باغچه ای بود که سنگ قبرهای قدیمی در آن وجود داشت و یک گورستان کوچک در آن قرار داشت.
در محل برجهای دوقلو مشغول احداث 4 برج هستند و حدود هشت سال است که برای ساخت آن مشغول هستند و هنوز از طبقات زیرزمین و پائین بیرون نیامده اند، در نقشه جدید برجها بجای دو برج بلند، 4 برج عریض تدارک دیده اند.
از محله "هارلم" ناحیه فقیر نشین نیویورک گذشتیم که خبری از برجهای آسمان خراش نبود و عمده آپارتمان های سکونتی بود، و به طرف فرودگاه نیویورک که در مسیر مرکز اسلامی آیت الله خوئی قرار دارد رفتیم.
نماز جمعه در نیویورک
حدود 20 دقیقه قبل از اذان ظهر جمعه به مرکز اسلامی رسیدیم، در نیویورک ایرانیان و شیعیان دو مرکز مشهور اسلامی وجود دارد . یکی بنام مسجد امام علی (ع) که به جریان انقلاب اسلامی ایران مربوط می شود و عمده ایرانیانی هستند که قبلا در مرکز فوق الذکر رفت و آمد داشتند این مرکز از سوی دولت آمریکا، مورد حساسیت قرار گرفته و محدودیت هایی برای آن ایجاد کرده اند، فلذا از سوی نمایندگی دائمی، توصیه شد که به آنجا نرویم .
مرکز دیگر ، مرکز اسلامی آیت الله خوئی که به دستور آیت الله العظمی خوئی(ره) ساخته شده و یکی از مراکز اسلامی به همین نام شناخته می شود که اصلی ترین آنها هم در لندن قرار دارد این مرکز توسط یکی از فرزندان ایشان بنام حجت الاسلام والمسلمین شهید سید محمد تقی خوئی احداث شده است ، آن مرحوم بدست عوامل رژیم صدام ترور گشته و به شهادت رسید. گرایشات انقلابی و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی ایشان نسبت به بقیه برجسته بود این مرکز متشکل از مسجد بزرگ دارای محراب کاشیکاری شده و یک مدرسه رسمی برای آموزش بچه ها است. امام این مرکز حجت الاسلام المسلمین شیخ فاضل الهلدنی است که اکنون نماینده تام الاختیار آیه الله سیستانی در نیویورک محسوب می شود ، ارتباطات ایشان با دفتر نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی در سازمان ملل خوب است و در جلسه با رئیس جمهور حضور پیدا کرده بود و همانجا از ما برای حضور در مرکز دعوت کردند.
ایشان خطبه های نماز جمعه را به انگلیسی ایراد کردند و خطبه دوم را خیلی کوتاه گفتند و با معرفی اینجانب به عنوان نماینده تبریز در پارلمان جمهوری اسلامی دعوت کردند که بین الصلاتین سخنرانی کنم.
به فارسی سخنرانی کردم و یکی از ایرانیان مقیم که مردی مومن و پا به سن گذاشته بود و مسئول کتابخانه مرکز هم بود به انگلیسی ترجمه کردند ، در سخنرانی با اشاره به حدیث "افضل اعمال امتی انتظار الفرج" به وظایف شیعیان در ایام غیبت اشاره کردم و اینکه زمینه را برای ظهور حضرت حجت آماده کنیم و این دنیا بزرگ با انواع فرهنگ ها و دین ها جز بدست آن حضرت اصلاح کامل نمی شود.
اشاره به وحدت اسلامی و نقش امام خمینی درباره آن، ضرورت تبلیغ و ترویج معارف اسلامی و معارف اهل بیت یادآور شدم و اینکه نام حضرت ولیعصر قبل از ظهور شایعترین نام در جهان می شود. سپس به حضور آقای دکتر احمدی نژاد در سازمان ملل و سخنرانی ایشان و محور عدالت و ذکر نام حضرت بقیه الله در اول و آخر سخنرانی اشاره و تاکید کردم این از فرصت هایی است که باید آن را قدر دانست.
در نماز جمعه ملیت های مختلف عربی، هند و پاکستانی از سیاهپوستان آمریکایی به طور نادر ایرانی حضور داشتند پس از نماز آمدند و از مواضع جمهوری اسلامی تشکر می کردند و بعضی می گفتند سلام ما را به رهبری و آقای احمدی نژاد برسانید.
شب آخر و نشست با ایرانیان مقیم آمریکا
آخرین برنامه که قبل از بازگشت ، داشتیم جلسه با ایرانیان مقیم آمریکا بود که همراه با ضیافت شام بود. این جلسه بصورت دعوتی بود ، از ایالت های مختلف ایرانیان در نشست شرکت کرده بودند و اقشار مختلف تجار و بازرگانان، دانشگاهیان و افراد دیگر، آقای پروفسور مولانا در همه جلسات از جمله این جلسه هم حضور داشتند.
در این جلسه به علت همزمانی دیدار آقای رئیس جمهور با دبیرکل سازمان ملل، ایشان حضور پیدا نکردند و از هیئت همراه نمایندگان مجلس، وزیرامورخارجه و سفیر دائمی در سازمان ملل بودند. در این جلسه که به علت استقبال خوب ایرانیان مدعو با ازدحام همراه بود در دو سالن مجاور که با تلویزیون مداربسته نمایش داده می شد تشکیل شد .
در این جلسه ابتدا آقای دکتر خزائی سفیر دائمی جمهوری اسلامی در سازمان ملل در خصوص مسائل جاری سیاسی صحبت کردند و سپس بنده صحبت کردم ابتدا نمایندگان مجلس که در هیئت همراه بودند معرفی کردیم سپس در مورد پیشرفت های هسته ای صلح آمیز ، تفاوت دو دیپلماسی متفاوت در دو مقطع زمانی و آثار آنرا توضیح دادم .مقطع دیپلماسی انفعالی و مماشاتی که در آن مقاطع حتی برای 16 دستگاه سانتریفیوژ هم اجازه فعالیت ندارند که برای کار تحقیقاتی و پژوهشی بود و مقطع دیپلماسی فعال و پیشبرنده که در سال اول 1000 دستگاه سانتریفیوژ راه افتاد، و همانهایی که برای 16 عدد اجازه نمی دادند پیام دادند که در همین 1000 دستگاه نگهدارید تا مذاکره کنیم. سال بعدی به 3000 و در سال 87 به 7000 دستگاه رسیدیم و این روند در کشورمان ادامه دارد و الان آماده شده اند که بدون پیش شرط و بدون تعلیق و توقف به مذاکره بیایند و اینها عزت و افتخار کشورمان است این مطالب با استقبال حاضرین و کف ممتد همراه بود.
روسها اعلام کرده بودند که در روند غنی سازی برای تولید سوخت اتمی، ایرانی ها مرحله آخر را نخواهند توانست عبور کنند و محتاج ما خواهند بود، ما کنترل می کنیم و آن مرحله تولید میله های خاص سوخت اتمی که قرص های سوخت اتمی در آن بارگذاری می شود و این فلز آلیاژ خاصی است که در برابر حداقل سه هزار درجه حرارت باید مقاوم باشد، الحمدالله همین مرحله با موفقیت سپری شد و در سال جاری در 20 فروردین روز جشن هسته ای در اصفهان رونمایی شد. اعلام این موفقیت نیز با کف ممتد حاضرین مورد تشویق قرار گرفت. در این جلسه آقای متکی وزیر محترم امورخارجه نیز سخنرانی کردند.
حضور ایرانیان و اشتیاق آنها در برخورد با مسئولان ایرانی زائدالوصف و قابل توجه بود.
بلوای هسته ای در آخرین روز حضور در نیویورک
آمریکا، انگلیس و فرانسه در یک اقدام هماهنگ فضای سنگین علیه تاسیسات جدید هسته ای ایران راه اندازی کردند و در کنفرانس خبری آقای اوباما و آقای سارکوزی و آقای براون اعلام کردند که ایران یک سایت جدید هسته ای دارد که آنرا مخفی کرده بود و کشف شده است و یک ذیلی هم به آن اضافه کردند که در این سایت جدید غنی سازی برای ساخت سلاح اتمی انجام می دهند. توضیحات آقای رئیس جمهور در کنفرانس های خبری و در دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد این توطئه را خنثی نمود.
هشتمین دبیرکل سازمان ملل متحد آقای بان کی مون اهل کره در جلسه دیدار با رئیس جمهوری ایران روی این موضوع خیلی تاکید کرده بود و آن را با چاشنی بحث هولوکاست مطرح کرده بود که آقای احمدی نژاد پاسخ قاطعی به ایشان داده بود، به شکلی که ایشان متوقف گردیده و درخواست جلسه خصوصی نموده بود .
در این جلسه آقای رئیس جمهور به ایشان گفته بود ما در خصوص مسائل هسته ای فقط در برابر سازمان آژانس هسته ای پاسخگو هستیم و طبق پادمان آژانس و قرارداد NPT ، گزارش ها را به آنها می دهیم و طبق قانون هر کشور عضو سازمان برای هر تاسیسات جدید 6 ماه قبل از تزریق گاز باید اطلاع دهد این سایت جدید یک سایت نیمه صنعتی است و هنوز به مرحله تزریق گاز نرسیده است و ما به سازمان آژانس آنرا اعلام کرده ایم و حتی قبل از یک سال وقت قانونی اعلام آن، از سوی دیگر شما آقای دبیرکل در مقابل مسئولیت خود نسبت به حقوق بشر چه اقدامی کرده اید، نسل کشی که به بهانه هولوکاست در فلسطین راه افتاده است برای جلوگیری از آن چه کرده اید؟! غزه سه سال است در محاصره است برای رفع آن چه کرده اید؟! شما کشورهایی که هم سلاح اتمی دارند و دهها هزار کلاهک هسته ای دارند و از سلاح هسته ای در جنگ جهانی استفاده کرده اند آنها را رها کرده اید کشوری که در دکترین سیاسی و دفاعی آن هرگونه استفاده از سلاح اتمی و هسته ای را ممنوع اعلام کرده است و گزارشهای بازرسان آژانس هسته ای عدم انحراف در غنی سازی ایران را بارها تایید کرده اند و هنوز در اول و ابتدای غنی سازی برای مقاصد صلح آمیز است مورد تحریم و انواع فشارهای سیاسی قرار داده اید و شما به عنوان دبیر کل سازمان ملل به وظایف خطیر خود در برخورد عادلانه با کشورها و دفاع از حقوق بشر در همه مناطق جهان باید عمل کنید.
بازگشت به وطن
روز جمعه 88.7.3 ساعت 22 و 30 دقیقه از هتل خارج شدیم و بطرف فرودگاه نیویورک حرکت کردیم قسمتی از کاروان جلوتر رفته بود و آقای رئیس جمهور بعد از همه قرار بود بیایند، در خیابانهای نیویورک ترافیک سنگینی جریان داشت تا به فرودگاه برسیم و مسائل تشریفاتی و چک نمودن بارها صورت بگیرد . ساعت از 24 گذشته بود تا کاروان آماده شد آقای احمدی نژاد هم آمدند و سوار بر هواپیما شدیم و حدود ساعت یک بامداد به وقت آمریکا پرواز کردیم .
عده ای از همراهان عموما خسته بودند و به محض نشستن در صندلی هواپیما بخواب رفته بودند بعد از دو ساعتی استراحت، حدود ساعت 3 بامداد وقت نماز صبح رسیده بود و مدت وقت نماز صبح در آسمان خیلی کوتاه است و آفتاب زودتر طلوع می کند مخصوص اینکه به طرف شرق در حرکت بودیم نیم ساعت بیشتر فرصت نبود نماز جماعت صبح در قسمت جلو که آقای احمدی نژاد بودند برگزار شد و دوباره مشغول استراحت شدیم بعد از دو سه ساعت استراحت وقتی بیدار شدیم روز خیلی بالا آمده بود مقداری مشغول یادداشت های سفر شدم تا وقت نماز ظهر رسید نماز را به جماعت خواندیم بعد مذاکراتی با اعضا هیئت همراه در مسائل مختلف داشتیم و آقای رئیس جمهور هم در داخل هواپیما به همه افراد سر زدند با خبرنگاران و محافظان و ... عکس یادگاری گرفتند سپس مقداری با هم در مورد ره آوردهای سفر صحبت کردیم ایشان می گفتند آنچه که بحث تغییر به گفتمان رایج در مجمع عمومی تبدیل شده بود یک موفقیت و پیروزی برای ما است.
حدود ساعت 20 به تهران رسیدیم و هواپیما در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست آقای دکتر ولایتی از سوی رهبر معظم انقلاب و آقای رحیمی معاون اول رئیس جمهور و تعدادی از نمایندگان مجلس و از وزرا به استقبال آمده بودند در پاویون جمهوری، مصاحبه با خبرنگاران انجام گرفت و تعدادی از مردم هم به استقبال آمده بودند که در محوطه پاویون آقای احمدی نژاد با آنها سخنرانی کردند و الحمدالله این سفر به حول و قوه الهی با موفقیت به پایان رسید و آخر دعوینا ان الحمدالله رب العالمین.