به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، بابک کفشچی قبل از ظهر سه شنبه در مراسم روز ملی دامپزشکی افزود: با توجه به اینکه استان زنجان در مسیر ترزانزیت شرق به غرب کشور و همچنین اروپا قرار دارد به همین خاطر از وضعیت حساس و تاثیرگذار در ترانزیت محصولات دامی برخوردار است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی با کنترل و مهار بیماریها، نقش مهمی در حفظ بهداشت و سلامت جامعه ایفا می کند ادامه داد: تامین و حفظ بهداشت دام و فرآورده های دامی، مراقبت و پیشگیری، کنترل زئونوزها و سلامت غذا از جمله وظایف دامپزشکی در عرصه بهداشت همگانی است.
کفشچی با تاکید بر اهمیت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای مشترک انسان افزود: بیماری ها علاوه بر خسارات سنگین مالی اقتصادی، سلامتی جوامع را نیز تهدید می کنند.
معاون اداری و پشتیبانی اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: قرنطینه، معدوم سازی و ضدعفونی از جمله راههای مبارزه با بیماریهای مشترک دام و انسان است و باید در این زمینه برنامه ریزی منسجم و حساب شده طراحی شود.
کفشچی افزود: برای مقابله با بیماریهای قابل انتقال میان حیوان و انسان، علاوه بر انجام واکسیناسیون، آزمایشات لازم نیز از دامها و فراورده های دامی صورت می گیرد.
وی به اهداف کلی دامپزشکی در راستای سند چشم انداز کشور اشاره کرد و یادآور شد: ارتقای بهره وری عوامل و منابع تولید و امنیت غذایی با کاهش ضایعات و تلفات دام، کنترل ناقلین بیماریهای دامی، تقویت توان پایش، مراقبت و نظارت سازمان و تجهیز شبکه قرنطینه ای دامی، شناسایی منابع آلوده و مطالعه وضعیت بیماری دام و تاثیرات اقتصادی ناشی از بیماریها، ارتقای کیفی و بهداشتی محصولات دامی و شیلاتی، گسترش اعمال استانداردها، توسعه و اعمال سیستمهای اطلاع رسانی، ارتقای نقش حاکمیتی، کاهش تصدی گری و تمرکز زدایی از جمله این اهداف است.