به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، محمد حسن عابدی در مراسم افتتاحیه بیستمین همایش مدیران پزشکی قانونی کشور که در سالن اجتماعات دادگستری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: گردهمایی مدیران پزشکی که در گذشته هر دو یا سه سال برگزار می شد از امسال به صورت سالانه برگزار می شود.
عابدی عنوان کرد: پزشکی قانونی با مشکلات عدیده ای روبروست که امیدواریم با کمک نائب رئیس مجلس بتوانیم این مشکلات را حل کنیم و از مجلس درخواست می کنیم برای حفظ تجربیات گذشته و خدمات تخصصی این سازمان برای حل مسائل این سازمان حمایت لازم را انجام دهند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: شناخت درست و کافی از پزشکی قانونی در ایران به ویژه در حوزههای اجرایی وجود ندارد و ارزش کار این سازمان برای محاکم قضایی مشخص نیست و این مجموعه را به عنوان مجموعه درمانی نگاه می کنند و دید حاکمیتی را به این مجموعه قبول ندارند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به شعار بیستمین همایش با عنوان توسعه فناوری و اطلاعات در پزشکی قانونی تصریح کرد: استفاده از فناوریهای نوین نقش حیاتی در جوامع بشری دارد و با توجه به اهمیت سرعت و دقت، این امر به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شده است و این موضوع در سالهای اخیر ملموس و محسوس شده است.
وی گفت: در پزشکی قانونی استفاده از فناوریهای نوین چند سالی است که متداول شده و موضوع تازه ای نیست و با توجه به اینکه علوم پزشکی هر روز در حال تحول و تجدید است پزشکی قانونی نیز از آن مستثنی نیست و از تکنولوژی روز بهره می برد زیرا بدون استفاده از فناوری های نوین، تجهیزات تخصصی و روز دنیا بیان نظرات کارشناسی با سرعت و دقت بالا ممکن نیست.
عابدی توضیح داد: در پزشکی قانونی از دهه دوم یک تحول و تغییر نگرش در سیاستگذاریهای به وجود آمد و این نگاه نو باعث شد دیدگاه به علوم جدید و تجهیزات مدرن نیز تغییر یابد و در نتیجه اولویتهای سازمان تغییر کرد و یکسری از موضوعات مانند تمرکززدایی، آموزش و پژوهش، استفاده از تجهیزات و روشهای نوین در پزشکی قانونی، بهرهبرداری از منابع علمی روز دنیا و استانداردسازی در همه ابعاد و استفاده از IT و ICT در اولویت قرار گرفت.
به گفته عابدی در چند سال گذشته در پزشکی قانونی مدیران و کارشناسان زحمات زیادی کشیدند تا با علوم مرتبط با حوزه خود آشنا و از روشهای جدید کارشناسی در بخشهای خود استفاده کنند و در این ارتباط نیز ده ها سمینار و کنگره برگزار و میلیاردها تومان تجهیزات روز دنیا خریداری شده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: برای تبیین مکتب پزشکی قانونی ایران نیز تهیه و تدوین بیش از 60 عنوان موضوعات پزشکی قانونی که منطبق با قوانین و وضعیت حاکم برجامعه ماست در دستور سازمان و مرکز تحقیقات قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از IT و ICT از یک تصور به یک ضرورت تبدیل شده و تمام حوزههای سازمان درگیر این موضوع شده اند به طوری که اتوماسیون اداری بعد از مطالعات اولیه در ستاد و اکنون در مرکز 30 استان این نرمافزار نصب شده است و در 29 مرکز دفترهای ثبت سنتی جمع آوری شده است.
عابدی یادآور شد: فاز اول پرتال سازمانی که بخش اطلاعرسانی و آموزش همگانی بود در همه استانها راه اندازی شده است و فاز دوم برای خدمات غیرحضوری به پرسنل و مراجعان به صورت آزمایشی در ستاد و تهران راهاندازی شده و پس از اصلاحات نهایی تا پایان سال در 30 استان بارگزاری میشود.
وی در ادامه با اشاره به بحران کمبود نیروی انسانی در پزشکی قانونی عنوان کرد: با توجه به ویژگی خاص سازمان پزشکی قانونی، منابع انسانی اصلی ما منابع کارشناسی و بخشی منابع پشتیبانی است.