عزیز الله رمضانی در گفتگو با مهر با اشاره به توافقهای جدید صورت گرفته بین ایران و ترکمنستان برای افزایش میزان حجم واردات گاز از این کشورتا سقف 14 میلیارد متر مکعب در سال، اظهار داشت: هم اکنون امکان واردات روزانه بین 25 تا 26 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان فراهم است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه براساس الحاقیه جدید حجم واردات گاز ایران از ترکمنستان سالانه 6 میلیارد متر مکعب افزایش می یابد، تصریح کرد: هم اکنون ساخت خط لوله و تاسیسات گازی در حوزه شمالشرق کشور در حال انجام بوده و پیش بینی می کنیم با تکمیل بخشی از این تاسیسات امکان افزایش 7 تا 8 میلیون متر مکعب واردات پیش از فرا رسیدن زمستان فراهم شود.
این مقام مسئول تاکید کرد: پیش بینی می شود با تکمیل ساخت خط لوله دوم حداقل میزان واردات گاز از ترکمنستان برای زمستان امسال تا 40 درصد افزایش یابد.
وی پیش از این با اشاره به توافق جدید صورت گرفته با ترکمنستان برای افزایش حجم واردات گاز طبیعی، گفته بود: در حال حاضر طرحهای ذخیره سازی گاز طبیعی، برنامه افزایش تولید در پالایشگاه شهید هاشمینژاد به میزان 12 میلیون متر مکعب و افزایش واردات گاز از ترکمنستان در شمال شرق کشور در حال پیگیری است.
علیرضا غریبی نیز پیش از این در رابطه با ساخت خط لوله دوم انتقال گاز وارداتی ترکمنستان به خبرنگار مهر، گفته بود: هم اکنون طرحی در دست است که گاز وارداتی ترکمنستان را در مرز دو کشور و در فاصله 30 کیلومتری به پالایشگاه شهید هاشمی نژاد منتقل شود.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با بیان اینکه پس از اتصال خط لوله جدید وارداتی به خروجی پالایشگاه هاشمی نژاد گاز وارداتی در این واحد پالایش خواهد شد، بیان کرده بود: همچنین در یک سناریوی دیگری امکان اتصال خط لوله جدید وارداتی از ترکمنستان به خط لوله سنگ بست فراهم است.
به گفته وی در صورت اتصال خط لوله دوم گاز وارداتی ترکمنستان به خط سنگ بست میزان انعطاف پذیری شبکه گاز کشور بیشتر خواهد شد.
به گزارش مهر، در حال حاضر عملیات اجرایی ساخت خط لوله 48 اینچی دوم گاز وارداتی از ترکمنستان به طول تقریبی 32 کیلومتر آغاز شده است.