علی اکبر اشعری مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از راه‌اندازی بانک اطلاعات و پایگاه اطلاع رسانی ایرانشناسی توسط این مرکز خبر داد.

به گارش خبرگزاری مهر، مشاور فرهنگی رئیس جمهور عصر روز گذشته و در اولین نشست از سلسله نشست‌های ایرانشناسی و اسلام شناسی، با اعلام این خبر، گفت : امروز قصد داریم تا کتابخانه ملی را به پایگاه اصلی تحقیق محققان مبدل کنیم و امکان استفاده از منابع کتابخانه ملی را برای همه ایرانیان فراهم سازیم.

اشعری با اشاره به بحث‌های صورت گرفته در حوزه ایرانشناسی، آنها را ناکافی خواند و گفت: امیدواریم همه کسانی که دل در گرو ایران اسلامی دارند، در رشد و تحقق فرهنگ ایران شناسی کوشا باشند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی وظیفه اصلی این سازمان را گردآوری و ارائه مطالب به محققان و پژوهشگران دانست و افزود: پژوهشگران نیز باید در پژوهش‌های خود اطلاعات ناگفته‌ای را درباره ایران شناسی منعکس کنند.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور به برنامه‌های امسال کتابخانه ملی در حوزه ایرانشناسی اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی بانک اطلاعات مفصل ایرانشناسی برای ایران شناسان و راه‌اندازی پایگاه اینترنتی ایران شناسی از نمونه‌های این فعالیت‌هاست.

در ادامه اولین نشست علمی ماهانه مرکز ایرانشناسی و اسلام شناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی که با موضوع  "مکاتب و جریان‌های ایران شناسی در جهان" برگزار می‌شد، کامران فانی از پژوهشگران حوزه علوم کتابداری کشورمان نیز در سخنانی به سابقه تشکیل کتابخانه ملی اشاره کرد و افزود: در ابتدای فعالیت کتابخانه ملی منابع حوزه ایران شناسی و اسلام شناسی بسیار کافی و جامع بود و این کتابخانه اولین کتابخانه کشور بود که بخش ایرانشناسی و اسلام شناسی داشت.

وی ویژگی منحصر به فرد کتابخانه ملی را استفاده از نگاه متخصصان ایرانی در این بخش دانست و گفت: مسئله اصلی در بخش ایران شناسی کتابخانه ملی تکمیل مجموعه آن است هرچند که این کاری هزینه بر و دراز مدت است.

کیومرث امیری نیز در این نشست در سخنانی با موضوع "ایران شناسی، خویشتن‌یابی ایرانی یا نیاز و سیاست فرنگی" ایران شناسی در خارج را در سه سطح سطحی، تخیلی و تبلیغاتی طبقه بندی کرد و گفت: ایرانشناسی در خارجی بر اساس انگیزه‌های مختلف ایران شناسان از قبیل انگیزه‌های سیاسی، کشش معنوی و فرهنگی و کنجکاوی علمی به سطوح مختلف تقسیم می‌شود.

امیری در ادامه با اشاره به تفاوتهای ایرانشناسی ایرانی و ایرانشناسی خارجی گفت : بحث‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد که آلوده بودن این علم به سیاست، مبتنی بودن آن بر پیشداوری و عدم رشد نتایج مطالعات آن در خاک ایران از جمله دلایل این تفاوتهاست.

در انتهای این نشست نیز سخنرانان و کارشناسان حاضر در میزگردی با عنوان "جریان‌ها و مکتب‌های ایرانشناسی در جهان "  شرکت کردند.

سلسله نشستهای ایرانشناسی و اسلام شناسی کتابخانه ملی در قالب سخنرانی، میزگرد و پرسش و پاسخ در جهت تقویت جریان تولید علم و پویایی حوزه‌های ایرانشناسی و اسلام شناسی دومین و آخرین چهارشنبه هر ماه برگزار خواهد شد.