تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۵

اراک - خبرگزاری مهر: مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: از 14 کشتارگاه دام استان، دو کشتارگاه به علت فعالیت‌های غیر بهداشتی تعطیل شده اند.

سعید حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به اینکه سالانه 45 هزار تن گوشت قرمز در استان مرکزی تولید می‌شود، افزود: به دلیل کمبود منبع اعتباری شهرداری به منظور کنترل و رسیدگی به تمام موانع و مشکلات کشتارگاه‌ها، اداره کل دامپزشکی خواستار، واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی است چراکه ساماندهی به امور این کشتارگاه در شرایط مطلوبی قرار ندارد.

حسینی با بیان اینکه بسته بندی گوشت قرمز در استان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، تصریح کرد: تا کنون سه کشتارگاه منطقه‌ای تمام صنعتی در شهرستان‌های ساوه، زرندیه و اراک ایجاد شده است.

وی در رابطه با نحوه پرداخت تسهیلات به متقاصیان این طرح گفت: اداره کل دامپزشکی در این خصوص هیچ وظیفه ای ندارد و متقاضیان با مراجعه به استانداری می‌توانند از تمامی شرایط و مقرارات آن آشنا شوند چرا که پرداخت تسهیلات به عهده استانداری و نظارت بر بهداشت کشتارگاه ها بر عهده دامپزشکی است.

حسینی با بیان اینکه سالانه 45 هزار تن گوشت قرمز در استان تولید می شود اظهار داشت: این میزان گوشت بیش از نیاز مردم در استان است از این رو مازاد برنیاز به استانهای مجاور از جمله تهران، قم، لرستان و اصفهان صادر می شود.

وی گفت: تعداد سردخانه ها در استان بسیار محدود است و تنها دو سردخانه در شهرستان های دلیجان و اراک وجود دارد و این در حالی است که دامپزشکی بر تمامی بیمارستانها، پادگانها، شرکتهای خصوصی، کارخانجات، دانشگاه ها و تمامی ارگان هایی که خود سردخانه خصوصی دارند نیز نظارت دارد.

حسینی در رابطه با وضعیت سردخانه ها اظهار کرد: تمام این سردخانه ها زیر نظر مسوول فنی خود هستند و ورود و خروج مواد پروتئینی، شرایط نگه داری، تاریخ تولید و انقضا هم زیر نظر این مسول فنی است.

وی بیان کرد: طبق ارایه عملکرد این اداره کل از ابتدای مهرماه سال 87 تا مهر ماه سال جاری حدود 30 هزار راس گاو و گوساله، 210 هزار راس گوسفند و بز و 17 میلیون و 200 هزار قطعه طیور نیز کشتار شده است.

حسینی ادامه داد: در حال حاضر دو هزار و 300 مرکز عرضه فرآورده های خام دامی در سراسر استان وجود دارد که یک هزار مرکز در اراک، 290 مرکز در ساوه، 190 مرکز در خمین، 211 مرکز در شازند، 154 مرکز در محلات، 177 مرکز در دلیجان، 87 مرکز در کمیجان، 81 مرکز در زرندیه، 71 مرکز در فراهان، 38 مرکز در اشتیان و 49 مرکز در تفرش قرار دارد و این در حالی است که این مراکز شامل کلیه رستوارن ها، قصابی ها، مرغ فروشی ها و ماهی فروشی ها می شود.

مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی در پایان اظهار کرد: کلیه مراحل تولید، پرورش، حمل وعرضه محصولات خام دامی نیز تحت نظارت سازمان دامپزشکی است.