به گزارش خبرنگار مهر از پکن ، اجلاس 3 روزه رسانه های جهان موسوم به "المپیک رسانه ها" با حضور بیش از 300 نفر از چهره های شاخص رسانه ای جهان در پایتخت جمهوری خلق چین پایان یافت.
روسای 4 کار گروه مختلف و تخصصی اجلاس در گزارش اختتامیه مباحث و نگرانی های مطرح شده توسط نمایندگان رسانه های جهان را به شکل خلاصه یادآوری کرده و پس از آن طی بیانیه ای مشترک ، رسانه های حاضر در اجلاس خواستار گسترش روابط بین رسانه ای برای حل و مقابله با مشکلات جهانی شدند.
رهبران رسانه های جهان به اجماع اولین المپیک رسانه ها را گامی موثر جهت رشد و توسعه جامعه جهانی خواندند و ابراز امیدواری کردند که این اجلاس در آینده بتواند جامعه رسانه ای را به سمت اعتماد سازی و اعتماد متقابل بیشتر ، دسترسی راحت تر به اخبار و فناوری های نوین سوق دهد.
تلاش جهت پوشش بی طرفانه و منصفانه اخبار ، موثق و معتبر بودنشان مهمترین خواسته شرکت کنندگان اجلاس بوده است.
نمایندگان 170 رسانه اصلی جهان همچنین بر شفاف سازی بیشتر دولتها و موسسات دولتی جهت تسهیل درک متقابل بشر تاکید کردند.
آنها همچنین تحولات جهانی ، انفجار اطلاعات ، فناوری های نوین ، تفاوت های فرهنگی ، جهانی شدن اقتصاد را سکوی مهمی برای رشد رسانه های جهان خواندند.
"لی کانگجون" مدیر عامل خبرگزاری شینهوا چین که میزبان این نشست بود در سخنان کوتاهی که در آئین پایانی قرائت کرد ، ضمن تشکر از حضور نمایندگان رسانه ها و مثبت ارزیابی کردن اجلاس ، اذعان داشت که میزبان و زمان برگزاری دومین المپیک رسانه ها بعد از ارزیابی های دبیر خانه و رایزنی با اعضا مشخص خواهد شد.
اجلاس رسانههای جهان (World Media Summit)، به پیشنهاد و میزبانی خبرگزاری شینهوا - خبرگزاری ملی چین - برای اولین بار از 16 تا 18 مهر (هشتم تا دهم اکتبر) در تالار بزرگ خلق در میدان تیان آنمن پکن برگزار شد.
بیش از 300 تن از مدیران و چهره های رسانه ای جهان ، شامل 260 هیئت خارجی از130 رسانه جهان و 40 هیئت از سازمانها ورسانه های جمهوری خلق چین به همراه تعدادی از اساتید برجسته ارتباطات با هدف افزایش همگرایی رسانه ها و تشریک مساعی در زمینه چالش های حرفه ای در پکن گرد هم آمدند.
"رویترز"(Reuters) ، "بی بی سی"(BBC) از انگلستان، "سی ان ان"(CNN) از آمریکا، "کیودو"(Kyodo News Agency) ژاپن،"ایتار تاس" (Itar-Tass) روسیه، "گوگل"(Google) ، "وال استریت جورنال"(Wall Street Journal) ، "شبکه ان بی سی"(NBC) ،" سی ان بی سی" (CNBC) و روزنامه "نیویورک تایمز"(New York Times) ازامریکا، " ای اف پی" (AFP)و" فیگارو"(Figaro) از فرانسه ، "دی پی ای"(DPA) و" ای پی ای" (EPA)از آلمان ، "منا"(MENA) مصر، "ترند"(Trend News Agency) جمهوری آذربایجان و شبکه ماهواره ای "الجزیره" (Al Jazeera ) قطر ازجمله گروههای رسانه ای شرکت کننده در نشست پکن خواهند بود.
از جمهوری اسلامی ایران نیز مدیران عامل خبرگزاری مهر و ایرنا به این اجلاس دعوت شده بودند. پرویز اسماعیلی و محمد جعفر بهداد روز گذشته به ترتیب در کارگروه های سوم و دوم این اجلاس به ارائه مقاله و سخنرانی پرداختند.
"کلایو مارشال" رئیس کارگروه سوم و مدیر عامل خبرگزاری آسوشیتدپرس استرالیا در جمع بندی مباحث مطرح شده توسط اعضای این گروه ، بخش هایی از سخنرانی مدیر عامل خبرگزاری مهر از جمله ضعف های حقوقی و اخلاقی و همچنین پروتکل های امنیتی رسانه های دیجیتال را نیز یادآور شد و بویژه به این بخش از سخنان اسماعیلی اشاره کرد:
"رسانه های دیجیتال ساخت شایعه و سرعت و گستره انتشار آن را متحول کرده اند. در این صورت مسئولیت اجتماعی رسانه ها بیشتر از بیان واقعیات ، پالایش اطلاعات از شایعات ودعوت مردم به داوری صحیح است.
در عصر دیجیتال از یک سو تیغ سانسور کند شد و از سوی دیگر سانسور شیوه های جدید و موثرتری یافت . فرصت بزرگ ریشه کن کردن سانسور و شایعه ، به خاطر شیوه های جدید سانسور از بین رفت. تحریف اطلاعات و توزیع انبوه اطلاعات انحرافی (مانند جنگ کوزوو) از جمله این شیوه ها است."
همچنین نمایندگان رسانه ای از سوریه، بنگلادش، سنگاپور، هند، پاکستان، تایلند، ویتنام، جمهوری کره، عربستان سعودی، یمن، اتیوپی، مراکش، بلاروس، مجارستان، کوبا، برزیل، بلغارستان و رومانی هم از دیگر گروههای حاضردراجلاس بودند.