کرمان - خبرگزاری مهر: مدیرعامل مرکز بیماری های خاص کرمان با اشاره به نبودن آزمایشگاه ژنتیک در جنوب کرمان گفت: 80 درصد موارد بیماری تالاسمی در شهرستانهای جنوب استان کرمان متولد شده اند.

علی شمسی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: بیماران تالاسمی حجم عمده بیماران خاص استان کرمان را تشکیل می دهند در حالیکه با انجام اقدامات پیشگیرانه می توان به سادگی از بروز موارد جدید بیماری جلوگیری کرد.

وی با اشاره به وجود هزار و 700 بیمار تالاسمی تحت پوشش درمانی مرکز بیماری های خاص کرمان خاطر نشان کرد: 80 درصد موارد بیماری تالاسمی در استان مربوط به استانهای جنوبی به خصوص کهنوج است.

مدیرعامل مرکز بیماریهای خاص استان کرمان افزود: متاسفانه در جنوب استان کرمان آزمایشگاه ژنتیک وجود ندارد و احداث این مرکز در این شهرستانها ضروری است.

وی گفت: روند تولد بیماران تالاسمی در کرمان کاهش یافته است اما توقف این روند مستلزم فرهنگ سازی و انجام آزمایشهای ژنتیکی قبل از ازدواج است.

شمسی نیا عنوان کرد: خوشبختانه با ارتباط خوبی که بین سازمان انتقال خون استان و مرکز بیماریهای خاص ایجاد شده است تامین خون مورد نیاز این افراد بدون مشکل در حال انجام است.

وی گفت: درصد بروز این بیماری در جنس مرد و زن مساوی است و این بیماری در صورت عدم توجه به مسائل پیشگیرانه می تواند جامعه را درگیر خود کند.

مدیرعامل مرکز بیماری های خاص استان کرمان خواستار فرهنگ سازی در خصوص انجام آزمایش های ژنتیکی قبل از ازدواج به خصوص در مناطق جنوبی استان کرمان شد.

شمسی نیا گفت: ژن نهفته تالاسمی مینور در شهرستانهای جنوبی کرمان بالا است به همین دلیل به خصوص در ازدواج های فامیلی در این مناطق باید دقت لازم انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: آزمایشگاه مجهز ژنتیک در مرکز خیریه ثامن الحجج راه اندازی شده است و براحتی می توان از تولد اینگونه بیماران جلوگیری کرد.