دبير كميته زلزله و لغزش لايه هاي زمين گفت: بر اساس بر آورد هاي اوليه اين كميته استان هاي تهران ، اردبيل ، مازندران ، گيلان ، آذربايجان غربي ، آذربايجان شرقي و كردستان از استان هاي پرخطر به لحاظ رانش زمين هستند.

دكترمحمود فاطمي عقدا در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با اعلام اين مطلب افزود: به منظور شناسايي نقاط پرخطر از نظر رانش زمين، كميته زلزله و لغزش لايه هاي زمين از سوي ستاد حوادث غير مترقبه كشور تشكيل شد كه دبيري آن را نيز پژوهشكده سوانح طبيعي كشور بر عهده دارد.

به گفته وي كميته مذكور پس از انجام سياستگذاري ها و برنامه ريزي هاي اوليه درصدد شناسايي اين نقاط بر آمد ولي با توجه به وجود راهها و نقاط كوهستاني زياد و نوع خاص مطالعات كه نياز به انجام بررسي هاي دقيق بر روي محورهاي مورد مطالعه اين كار به صرف هزينه و زمان زيادي نياز دارد.

رييس پژوهشكده سوانح طبيعي با اشاره به اينكه بررسي تمام نقاط حادثه خيز از نظر رانش زمين و تعيين درجه حادثه خيزي هر نقطه در مدت زمان بين يك تا دو سال ممكن نيست، همچنين تصريح كرد: با توجه به اهميت اين مسئله ، ابتدا  مطالعات بر روي هفت استان حادثه خيز كشور جهت تعيين درجه و استعداد رانش نقاط مختلف هر يك از اين استان ها آغاز شده است.

وي اظهار داشت: در حال حاضر پژوهشكده سوانح طبيعي كشور با كمك دانشگاهها و سازمان هاي ديگر اقدام به تهيه نقشه هاي يك 250 هزارم كرده و الان در حال تهيه نقشه هايي با مقياس كاربردي يك 50 هزارم در مناطق پرخطر استان هاي مذكور هستيم.

دكتر فاطمي عقدا در ادامه گفت: نتايج اين مطالعات در اختيار سيستم مديريتي كشور و بويژه مديران استاني قرار مي گيرد تا در مورد مناطق پرخطر از نظر رانش زمين تمهيدات لازم را اعمال كنند.

وي در خاتمه افزود: در سطح استان تهران از جمله شهر ستان دماوند و طالقان نيز اين مطالعات صورت گرفته است ودر جه رانش هر يك از مناطق به طور دقيق مشخص شده است.