رئیس کمیته فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به دستاوردهای محققان کشاورزی کشور در حوزه نانوتکنولوژی از دستیابی کشور به دانش تولید نانوذرات طلا خبر داد و گفت: دستاوردهای به دست آمده ضرورت حمایت از پروژه های تحقیقاتی دانشجویی را نشان می دهد.

جعفر خلقانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: تولید نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، دستیابی به دانش فنی تولید نانوذرات طلا در اندازه زیر 50 نانومتر، تولید انواع نانوذرات فلزی چون طلا، تیتانیوم، آهن و اکسید روی، تولید فیلمهای پلیمری و انتشار دهها مقاله علمی در مجلات ISI از دستاوردهای محققان در زمینه نانو فناوری در بخش کشاورزی است.

وی اضافه کرد: این اقدامات ضرورت حمایت از پروژه های تحقیقاتی دانشجویی را در این زمینه بیش از پیش نشان می دهد.

خلقانی با اشاره به همکاری کمیته نانو فناوری با دانشگاهها گفت: کمیته نانو در وزارت جهاد کشاورزی یک کمیته هماهنگ کننده میان موسسات وابسته به بخش کشاورزی و دانشگاهها است. 

وی افزود: از این رو با توجه به حضور دانشجویان در موسسات تحقیقات جهاد کشاورزی طرحهای تحقیقاتی در زمینه کاربردهای فناوری نانو در حوزه کشاورزی از سوی دانشجویان موسسه تحقیقات کشاورزی انجام شده است. در حال حاضر بالغ بر 95 دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی پروژه هایی را تعریف و در دست اجرا دارند.

خلقانی با تاکید بر اینکه پروژه های مذکور در حال حاضر در قالب حدود 70 پایان نامه در دست بررسی است، اظهار داشت: این طرحهای پژوهشی که در زمینه نانوتکنولوژی در بخش کشاورزی است پس از بررسی مورد حمایت کمیته قرار می گیرد.

وی همچنین به ایجاد دبیرخانه های فناوری نانو در برخی از دانشگاهها اشاره کرد و ادامه داد: در برخی از دانشگاهها چون دانشگاه شاهد دبیرخانه هایی برای توسعه فناوری نانو ایجاد شده است و ما اعلام آمادگی می کنیم که این دبیرخانه ها با کمیته ارتباط برقرار کنند تا با بررسی طرحهای تحقیقاتی آنها، حمایتهای لازم صورت گیرد.

رئیس کمیته فناوری نانو جهاد کشاورزی با بیان اینکه این کمیته عضو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است، خاطرنشان کرد: از این رو می توانیم با ارتباط دانشگاههای فعال در حوزه نانو فناوری در بخش کشاورزی با ستاد نانو، این همکاری را گسترده تر کنیم.

اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ایمنی زیستی

رئیس کمیته فناوری نانو جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه لایحه ایمنی زیستی در مجلس به تصویب رسیده و ابلاغ شده است، گفت: ما بر اساس این قانون عمل خواهیم کرد.

وی با اشاره به مراجع ذیصلاح در زمینه ایمنی زیستی در کشور اظهار داشت: ما به عنوان عضو کمیته نانو و موسسه ثبت بذر و نهال به عنوان مرجع قانونی حفظ نباتات و حفظ سلامت مواد غذایی باید از اختیارات قانونی برای نظارت بر چگونگی تولید گیاهان تراریخته و موجودات تراریخته استفاده کنیم تا فعالیتها بر اساس قانون صورت گیرد.