دكتر ايرج خسرونيا در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: اغلب تصادفات در اوج گرماي زياد اتفاق مي افتد چون كاهش ميزان آب طبيعي در بدن بر اثر تبخير بيش از حد آن موجب سقوط فشار خون مي شود بنابراين خون به حد كافي و ضروري به مغز و اعصاب مركزي نمي رسد.
وي ادامه داد: هنگامي كه خون به ميزان ضروري و طبيعي خود به مغز و اعصاب مركزي نرسد سبب كاهش آستانه قدرت تحمل فرد شده بنابراين فرد به زودي كنترل اعصاب خود را از دست داده و عصباني مي شود.
دكتر خسرونيا تصريح كرد: با افزايش دماي هوا وضعيت روحي و رواني افراد تغيير مي كند و فرد در معرض گرما به مدت طولاني بوده ممكن است دچار تشنج، اضطراب و استرس شود كه اين خود سبب بروز بسياري برخورد ها و درگيري ها ميان افراد در اين شرايط روحي مي شود.
رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران اظهار داشت: مشاهدات نشان مي دهد كه رفتار رانندگان در ابتداي صبح، ظهر و شب متفاوت است و هرچه به ظهر و گرما نزديك مي شود مشكلات رفتاري هم در ميان اين افراد بيشتر مي شود بنابراين به رانندگان توصيه مي شود كه تا حد امكان از رانندگي در هنگام ظهر خودداري كنند و اين فاصله بين ظهر تا عصر را به استراحت بپردازند.
وي با بيان اينكه براي جلوگيري از گرمازدگي مي توان علاوه بر مصرف بيشتر ميوه ها و همراه داتشن بطري آب خنك در هنگام خروج از منزل مي توان از چتر نيز براي جلوگيري از تابش مستقيم نور خورشيد و كاهش حرارت و گرماي زياد بر بدن استفاده كرد، گفت: اگر فردي در خارج از منزل دچار گرمازدگي شد بايد پيش از انتقال فرد گرمازده به پزشك اقدامات موثري را همانند استفاده از دستمال نمناك و خنك براي پايين آوردن دماي بدن استفاده كرد .