به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، طی روزهای اخیر کیفیت نان در استان کرمان به ویژه شهر کرمان موجب نارضایتی مردم شده است این در حالی است که نان به عنوان مهمترین کالای سبد خانوار در استان کرمان محسوب می شود.
اما تاکنون نظارت مستمر و نتیجه بخشی در خصوص افزایش کیفیت نان در کرمان صورت نگرفته است، در ابتدای حضور دهمرده به عنوان استاندار کرمان بازدیدهای مستمری از نانوایی های شهر کرمان انجام شد و این روند موجب افزایش سطح کیفی نان شد که بیشتر به دلیل تغییر زیر ساخت های موجود در نانوایی های استان اتفاق افتاد بطوریکه اکثر نانوایی های کرمان در مدتی کوتاه مجهز به دستگاههای پخت نان استاندارد شدند.
اما پس از گذشت مقطع زمانی خاص هم اکنون برای بار دیگر شاهد افت کیفی پخت نان در نانوایی های کرمان هستیم که دلیل عمده این افت کیفیت از سوی مسئولان کرمان عدم رعایت نکات بهداشتی و استانداردهای لازم در کنار کمبود سیلو برای نگهداری گندم محسوب می شود.
کاهش کیفیت آرد دلیل عمده افت کیفیت نان است
یکی نانواهای شهر کرمان در این زمینه در گفتگو با مهر می گوید: با همکاری مسئولان شهر کرمان و پیگیری استاندار شاهد تغییر در دستگاههای پخت شهر کرمان در مدت کوتاه بودیم و به همین دلیل در آن مقطع خاص به دلیل وجود گندم با کیفیت بالا در بازار پخت نانهای با کیفیت در کرمان صورت گرفت.
وی افزود: در حال حاضر نیز شیوه پخت و دستگاههای مورد استفاده تغییر نکرده است بلکه کیفیت آرد پایین آمده که دلیل کاهش کیفیت نان عدم نگهداری گندم در سیلوها در مدت مورد نیاز است و گندمها زودتر از زمان خواب مورد نیاز به آرد تبدیل می شوند و تحویل نانوایی های می شوند و همین مسئله دلیل عمده کاهش کیفیت نان در کرمان است.
وی با اشاره به نظارت مستمر دستگاههای نطارتی بر کیفیت پخت نان و همچنین رعایت نکات بهداشتی در نانوایی ها گفت: اگر گندم مناسب به نانوایی های تحویل داده شود در نهایت شاهد پخت نان با کیفیت خواهیم بود.
نانهای بی کیفیت درنهایت نصیب نان خشکیها می شوند
یکی از شهروندان کرمانی نیز در زمینه تغییر کیفیت نان در کرمان عنوان کرد: در یک مقطع زمانی خاص در کرمان شاهد افزایش کیفیت نان بودیم و همچنین استفاده از دستگاههای نانوایی استاندارد موجب شد نان با کیفیت بالا به مردم تحویل داده شود.
وی با اشاره به افزایش تعداد نانوایی ها در کرمان گفت: وضعیت توزیع نان در کرمان مطلوب است اما کیفیت نان بسیار پایین آمده است.
وی از مسئولان استان کرمان خواست نظارت بر نانوایی های کرمان را به صورت مستمر ادامه دهند و به گونه ای نباشد در مقطعی از سال شاهد افزایش کیفیت و در زمان دیگر کاهش کیفیت نان در کرمان باشیم.
این شهروند کرمانی گفت: بسیاری از نانهایی که هم اکنون تهیه می کنیم در نهایت نصیب نان خشکی ها می شود و در حقیقت این سرمایه کشور است که به هدر می رود و باید جلوی این دور ریز گرفته شود.
نکات استاندارد و بهداشتی در کارخانه آرد کرمان رعایت نمی شود
فرماندار کرمان نیز که در واکنش به کیفیت پایین نان در کرمان از کارخانه آرد کرمان بازدید کرده است در مورد نتایج این بازدید به خبرنگار مهر در کرمان گفت: در بازدید استاندار و دیگر مسئولان مربوطه از نانوایی های سطح شهر و مواجه با نارضایتی های عمومی مبنی بر کاهش کیفیت نان از کارخانه آرد کرمان بازدید به عمل آمد.
علی انجم شعاع با اشاره به عدم رعایت نکات بهداشتی و استاندارد سازی در کارخانه آرد کرمان که از مشکلات مشهود کارخانه است از اداره های بهداشت و استاندارد خواست در خصوص رفع این مشکلات نظارت لازم را انجام دهند.
گندم پس از برداشت به صورت مستقیم به کارخانه حمل می شود
فرماندار کرمان یکی دیگر از دلایل افت کیفیت نان در کرمان را عدم وجود ظرفیت لازم سیلوها در کرمان عنوان و خاطر نشان کرد: نبود سیلو با ظرفیت کافی از عمده دلایل کاهش کیفیت آرد در کرمان است.
وی تاکید کرد: گندم باید پس از برداشت به مدت شش ماه در سیلو نگهداری شود و به اصطلاح کشاورزی خواب کند که به دلیل نبود سیلو گندم پس از برداشت به طور مستقیم به کارخانه آرد حمل می شود.
فرماندار کرمان گفت: تا رسیدن به نقطه رضایت مردم این بازدید ها با جدیت ادامه می یابد و با افرادی که در انجام امور کم کاری می کنند برخورد خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح ارتقاء کیفیت نان در کرمان به خبرنگار مهر گفت: از ابتدای شروع طرح ارتقاء کیفیت نان 200 واحد نانوایی در کرمان مورد بازرسی قرار گرفته است که از این تعداد 10 واحد نانوایی به علت عدم رعایت ساعت پخت، نامرغوب بودن کیفیت نان، عدم حضور متصدی، تعطیلی خودسرانه، اختفای آرد در خارج انبار و فروش نان به گاوداری ها تعطیل شده اند.
وی با بیان اینکه طرح ارتقای کیفیت نان در کرمان از ابتدای سال جاری آغاز شده است، افزود: در این مدت سنگ 18 واحد نانوایی تبدیل به سنگ کوپالی شده است که این امر باعث بالا رفتن کیفیت نان در کرمان شده است.
انجم شعاع اظهار داشت: 36 واحد نانوایی دیگر نیز در لیست تغییر وضعیت سنگها به کوپالی قرار دارند.
در صورت تامین اعتبار مشکل کمبود سیلو در کرمان رفع می شود
مدیر کل غله کرمان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه در صورت تامین اعتبار ساخت سیلوهای در حال ساخت استان در سال جاری به پایان می رسد، گفت: تاخیر در ساخت سیلوهای سیرجان و بافت به دلیل کمبود بودجه و امکانات بوده است.
احمد صفوی اظهار داشت: دلیل اصلی تاخیر در ساخت سیلوهای سیرجان و ارزوئیه بافت کسری بودجه و امکانات بوده است که موجب توقف این طرحها شده بود که با حل این مشکل هم اکنون ساخت این مراکز درحال انجام است.
وی افزود: در صورت تامین اعتبار این سیلوها تا پایان سال جاری به پایان می رسند.
صفوی در خصوص وضعیت نیاز استان کرمان به سیلوهای جدید گفت: در صورت اتمام طرحهای در حال انجام نیاز استان به سیلوهای جدید برطرف می شود.
مدیرکل غله کرمان همچنین گفت: سیلوی ارزوئیه 30 هزار تن و سیلوی سیرجان نیز 50 هزار تن ظرفیت دارند.
وی در خصوص قرار گرفتن سیلوی کرمان در شهر و افزایش بار ترافیکی در اطراف سیلو نیز عنوان کرد: با توجه به ظرفیت این سیلو باید از ظرفیت موجود استفاده شود اما پیش بینی می شود در سال آتی با راه اندازی سیلوهای درحال ساخت از ظرفیت این سیلو استفاده نشود و عملا شاهد ترافیک در این منطقه نباشیم.
50 درصد گندم استان کرمان تولید کرمان است
وی همچنین با اشاره به افزایش 80 درصدی خرید گندم در کرمان طی سال جاری گفت: 50 درصد از گندم خریداری شده تولید استان بوده است و مابقی آن از استانهای فارس و کردستان وارد می شود.
صفوی خاطرنشان کرد: در استان کرمان هزار و 800 نانوایی وجود دارد و هر ساله آموزشهایی از طریق فنی و حرفه ای به این افراد ارائه می شود.
وی عنوان کرد: 30 درصد از گندم مورد نیاز استان در سال گذشته در کرمان تامین شده است.