به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، اساسنامه محبت سند واحدی است که توسط مردمی از تمام اقشار جامعه، ملیتها، اعتقادات و سوابق فرهنگی سراسر دنیا با هدف وحدت، الهام بخشیدن و بازگرداندن محبت به قلبهای جامعه تدوین شده است.
نخستین امضا کنندگان این اساسنامه اسقف اعظم دسموند توتو و دالایی لاما در اجلاس صلحی بودند که اخیراً در کانادا برگزار شده بود.
این اساسنامه از جهان میخواهد راههای خلاقانه، علمی و ثابت را در پیش گیرند تا بتوان با مشکلات فرهنگی، سیاسی، اخلاقی، دینی و اجتماعی زمانه رو به رو شد.
کارن آرمسترانگ نویسنده و کارشناس ادیان مدتها است روی این سند کار میکند تا توجه جهان را به سمت اصول مشترک عدالت جهانی و احترام که محور ادیان بزرگ هستند ، جلب کند. براساس اظهارات وی، هر دینی دارای نسخه ای از " قاعده طلایی" است؛ قاعدهای که می گوید با دیگران همانطور رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند. این "دیگران" دربرگیرنده تمام مردم زمین است نه تنها مردمی که ما با آنها شباهتهایی داریم، همکیش ما هستند یا جزو گروه دوستان ما محسوب میشوند.
نسخه نهایی این اساسنامه از سوی شورای وجدان متشکل از 14 متفکر و رهبر دینی است نوشته میشود و قرار است روز 12 نوامبر ( 21 آبان ماه) رونمایی شود.
براساس اظهارات آمسترانگ محبت اساس حسن نیت یا سوءنیت نیست بلکه محبت عزم و اراده اصولی برای قرار دادن خودمان در جای دیگری است که این امر در قلب تمام نظامهای حقیقی دینی و اخلاقی وجود دارد.
در پایگاه اینترنتی اساسنامه محبت توضیح داده شده است که این اصول که برای نوشتن این اساسنامه مورد استفاده قرار گرفته به بازدید کنندگان راههایی را پیشنهاد می کند که بتوانند این اصول را عمل کنند.
در وب سایت اساسنامه از کاربران خواسته شده است رویدادهایی را که میتوانند برای ترویج پیام این اساسنامه برگزار کنند ثبت کنند و از سایرین نیز برای انجام چنین اقدامی دعوت کنند.
رهبران دینی نیز در این زمینه میتوانند با قرار دادن مبحث محبت در خطابه های خود این اساسنامه را یاری کنند.