محققان آلمانی برای اولین بار با استفاده از اسکن fMRI موفق به ثبت تصاویری از تاثیر تسکین دهنده دارونماها بر روی نخاع انسان شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با استفاده از اسکنر fMRI موفق به مشاهده تاثیر دارونماها بر روی نقاطی ویژه بر روی نخاع انسان شدند.

تاثیر شگفت انگیز دارونماها بر روی تسکین درد و بهبود شرایط فیزیکی بیماران یکی از موارد مرموز و مورد توجه علم پزشکی به شمار می رود. به گفته پزشکان این داروها تاثیری ویژه و بالا بر روی بهبود بیماران در عدم حضور مسکن ها و یا داروهای شیمیایی دارند.

اکنون دانشمندان با استفاده از fMRI موفق شده اند سلولهای ویژه نخاعی را که به اعتقاد آنها در کاهش درد نقشی مهم به عهده دارند را تحت تاثیر این داروها با کمک گرفتن از دارونماها مشاهده کنند.

به گفته دانشمندان بخشی از نخاع انسان در نزدیکی گردن در برابر درد از خود نور ساطع می کند اما زمانی که از کرمهای مسکن که در واقع دارونما بودند در این ناحیه از گردن استفاده شد، نشانه ای از تابشهای ناشی از درد در تصاویر اسکن شده مشاهده نشد. این اولین باری است که محققان از اسکن fMRI برای بررسی تاثیرات دارونماها استفاده می کنند.

گروه محققان بر روی بازوی 13 داوطلب شرکت کننده در این آزمایش ضربه ای دردناک وارد می کردند و سپس از کرمی واقعی و کرمی با عنوان مسکن اما در واقع بی خاصیت بر روی ناحیه دردناک استفاده می کردند.

نتایج تصاویر به دست آمده از fMRI نشان داد درد در افرادی که از کرمهای واقعی و کرمهای تقلبی استفاده کرده بودند به یک میزان کاهش پیدا کرده است.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان دانشگاه هامبورگ - اپندورف در آلمان اعلام کردند با توجه به نتایج این آزمایشها اکنون می توانند درمانهای موثرتری را با کمک گرفتن از دارونماها ارائه کنند.