بخش نفت ، بخشي فني است و ارتباطات و گفتگوهاي آن نيز بايد د رقالب ديپلماسي نفت ملي انجام شود .

يكي از كارشناسان اقتصاد انرژي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب موضع كنوني ايران را دربازار نفت مناسب ارزيابي نكرد و گفت: درحالي كه درآمد ايران از صادرات نفت تامين مي شود اما همچنان فاقد ديپلماسي و سازمان دهي لازم در اين بازار است.
علي شمس اردكاني افزود:  حفظ سهميه، كنترل بازار و حضور فعال در بازار نفت بايد مقدم بر اخذ منصب دبير كلي اوپك توسط ايران باشد. 
به گفته وي ، ايران بايد با اتخاذ سياست مناسب تعامل لازم را با د يگر اعضا اوپك ايجاد كند.  به عبارتي كشورهاي عضو اوپك بويژه ايران و عربستان بايد هماهنگ با ديگر اعضا با بازارهاي دنيا معامله كنند  تا  همگي از  منافع يكسان برخوردار شوند.
اين كارشناس اقتصاد انرژي درباره حضور دوباره عراق در اين بازار گفت: عراق در اوپك براي توليد و صادرات نفت سهميه معيني دارد و نمي تواند بر خلاف آن عمل كند،  مگر اينكه آمريكا به عنوان كشور مسلط بر عراق خارج از تصميم هاي  اوپك  فعاليت  كند.
وي افزود : اعضا اوپك بايد با تصميم هاي  هوشمندانه تعادل در عرضه و تقاضاي نفت را حفظ كنند.
به گفته اردكاني، هيچ يك از  صادر كنندگان نفت از سقوط قيمت نفت نفع نخواهند برد  و تنها در صورت توافق قبلي برخي متنفع خواهد شد .
شمس اردكاني  توصيه كرد كه ايران نبايد به تهديد هاي آمريكا مبني بر كاهش قيمت نفت توجه كند چرا كه اين كشور خود يكي از بزرگترين صادر كنندگان نفت در دنيا  محسوب مي شود.