گرگان - خبرگزاری مهر: محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علی آباد کتول گفت: بررسی های پژوهشی نشان می دهد که تولیدات بیشتر واحدهای تولیدی صنایع غذایی مستقر در استان گلستان کمتر از ظرفیت اسمی آنهاست.

احمد سارانی در تشریح بررسی و شناخت پتانسیل تشکیل خوشه های صنعتی و معدنی (صنایع غذایی) در استان گلستان به خبرنگار مهر در گرگان افزود: همچنین مشخص شد که در واحدهای صنعتی غذایی خوراک دام، رب گوجه فرنگی، لبنی پنیر، شیر و خامه، ماکارونی و روغن مایع در زمینه  تامین مواد اولیه اصلی و مواد اولیه کمکی قابلیت تشکیل خوشه های صنعتی در استان وجود دارد.
 
وی خاطرنشان کرد: نتایج بررسی ها نشان می دهد که درصد بیشتری از واحدهای تولیدی غذایی در غرب استان یعنی در شهرستانهای گرگان، آق قلا، بندرترکمن، کردکوی، بندرگز، نوکنده و خواجه نفس استقرار یافته اند.

سارانی بیان داشت: حداقل 27 درصد و حداکثر 82 درصد برخی از مواد اولیه واحدهای تولیدی خوراک دام و حداقل 20 درصد و حداکثر 100 درصد برخی از مواد اولیه واحدهای تولیدی لبنی، پنیر، شیر و خامه از خارج از استان گلستان وارد می شود.

این محقق گلستانی عنوان کرد: حلقه های مفقوده متعدد در صنعت غذایی برای سرمایه گذاری به منظور تشکیل خوشه های صنعتی در استان وجود دارد که باید شناسایی شود.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علی آباد کتول خاطرنشان کرد: واحدهای لبنی استان 31 درصد از مواد اصلی و کمکی مورد نیاز خود را از خارج از استان و از داخل کشور و 25 درصد از مواد اصلی و کمکی مورد نیاز خود را از خارج کشور تهیه می کنند.

سارانی پیشنهاد داد که یک واحد صنعتی در صورت وجود تکنولوژی تولید آن در استان زیر نظر کارشناسان سازمان صنایع استان باید تاسیس شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علی آباد کتول اظهار داشت: یک واحد صنعتی جهت تولید رول پری بک در استان زیر نظر کارشناسان سازمان صنایع جهت تامین نیازهای واحدهای لبنی استان تاسیس و راه اندازی و مازاد تولیدات به سایر استانها و آسیای میانه صادر شود.

وی گفت: سازمان صنایع استان با تشکیل اتاق فکر و کمیته تحقیق و کنترل و نظارت جهت ارتقا ظرفیت تولیدی و افزایش توانمندیهای نیروی انسانی صنایع یک مهندسی مجدد ساختار و تشکیلات واحدهای صنعتی انجام دهد.