ساری - خبرگزاری مهر: سرپرست وزارت نیرو گفت: وزارت نیرو توانایی مالی کافی برای احداث سد هراز ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر در آمل، مجید نامجو ظهر پنجشنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی سد هراز با اشاره به اینکه اعتبارات وزارت نیرو نسبت به پروژه های در دست احداث بسیار پایین است، اظهار داشت: هزینه ساخت سد هراز از اعتبارات وزارت نیرو قابل تامین نیست.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات وزارت نیرو در چهار سال اخیر چندین برابر شده است، خاطرنشان کرد: اعتبارات سال جاری وزارت نیرو هشت هزار و 300 میلیارد تومان است.

سرپرست وزارت نیرو با اعلام اینکه 53 هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز پروژه های در دست اجرای وزارت نیرو است، تصریح کرد: اعتبارات فعلی وزارت نیرو نسبت به پروژه های موجود قابل مقایسه نیست.

نامجو با اشاره به اینکه در حال حاضر 15 سد در کشور در حال ساخت است، یادآور شد: کشورهای همسایه بسیار زودتر از این به فکر ساخت سدهای بزرگ و موثر افتاده اند و از ایران پیشی گرفته اند.

وی افزود: دنیا فهمیده است که معضل آینده جهان مشکل آب خواهد بود و در این راستا فعالیتهای بسیار گسترده ای انجام داده است.

نامجو توسعه ساخت فاضلاب های شهری را در چند سال اخیر مثبت ارزیابی کرد و گفت: اعتبارات خوبی از منابع بانک جهانی برای شهرهای شمالی تامین شده است.

به گفته وی 80 میلیارد دلار از اعتبارات بانک توسعه اسلامی برای احداث فاضلاب شهری 4 شهر مازندران تخصیص یافته است.

سرپرست وزارت نیرو از احداث یک نیروگاه برق 4 هزار مگاواتی برای مازندران خبر داد و گفت: کارهای احداث این نیروگاه انجام شده و نیاز به توجه ملی بیشتر برای برطرف کردن مشکلات زیست محیطی آن است.

استاندار مازندران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه کلنگ زنی سد هراز کمتر از دو ماه پس از دستور رئیس جمهور اجرایی شد، گفت: بخش کشاورزی مازندران در طول سال نیاز به دو میلیارد متر مکعب آب دارد.

سید محمد کریمی اظهار داشت: اگر لطف و باران الهی نباشد تامین آب مورد نیاز تنها بخش کشاورزی مازندران در وضعیت فعلی غیرممکن خواهد بود.

وی با بیان اینکه پس از انقلاب تاکنون مازندران همچنان در ابتدای صنعتی شدن قرار دارد، یادآور شد: بخش کشاورزی مازندران نیز با توجه به تلاشهای صورت گرفته پیشرفت چندانی نداشته است.

استاندار مازندران خواستار توجه ویژه مدیران ملی به توسعه این استان شد و اظهار داشت: دستورات رئیس جمهور نسبت به توجه ویژه به کاهش هزینه های تولید در بخش کشاورزی باید اجرایی شود.