دوازدهمین شماره پژوهشنامه فرهنگستان هنر ویژه بهار 1388 با موضوع تحلیل گفتمان هنر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این شماره از پژوهشنامه فرهنگستان هنر، هفت مقاله در دو بخش ارائه شده است، بخش نخست مقاله‌ای است نوشته محمدرضا آزاده فر که ضمن بررسی عوامل شکل دهنده یک اثر موسیقی، به نقد یک اثر ایرانی با بهره‌گیری از مبانی و اصول طرح شده می‌پردازد. دیگر مقاله این بخش نیز نوشته ژاله کهنمویی پور و دکتر خسرو خاوری است.

 این مقاله به بررسی گفتگومندی نزد میخائیل باختین، نظریه‌پردازی که زمینه‌ها و بسترهای شکل گیری گفتمان در دوره‌های پسین را فراهم آورد، می‌پردازد. بخش دوم این شماره نیز به پنج مقاله اختصاص یافته است، این شماره برخلاف شماره‌های پیشین که به رویکرد‌های نقد هنر می‌پرداخت، به تحلیل گفتمان در حوزه‌های مختلف هنری و ادبی اختصاص یافته است.

مقالات درج شده در این بخش شامل مبانی نظری تحلیل گفتمان، رویکرد نشانه، معنا شناختی نوشته حمید رضا شعیری،‌ از تحلیل بینامتنی تا تخیل بیناگفتمانی نوشته بهمن نامور مطلق و منیژه کنگرانی، تصویر وارونه نظام نیمه نمادی و معنای مکانی : فراگفتمان نوشته آن بی‌یر ژیلسن و ترجمه امیر بیگلری، تحلیل انتقادی گفتمان فیلم روسری آبی نوشته فرزان سجودی و فاطمه احمدی، بررسی پیوندهای بینا متنی در متون رادیویی ؛ مطالعه موردی برنامه رادیویی جوونی آزاد نوشته فرهاد ساسانی و مهرناز گیگا سری است.

 پژوهشنامه فرهنگستان هنر به صاحب امتیازی فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، مدیر مسئولی بهمن نامور مطلق و سردبیری منیژه کنگرانی، به صورت فصلنامه و در زمینه‌های مختلف نقد هنر، پژوهش هنر، مطالعات و پژوهش‌های میان رشته‌ای منتشر می‌شود.